0 100 83 1

Test: Dyson Airwrap - Multistyler med hög prislapp

Typ: Locktång Automatisk avstängning: Nej Sladdlängd: 262 cm Maxtemperatur: 150 grader Ställbar temperatur: Ja, i fyra steg Uppvärmningstid: Ingen uppgift

Dyson Airwrap fungerar inte bara som en locktång, utan den har en hel rad tillbehör som gör att den kan utföra olika uppgifter. Det följer bland annat med en värmeborste, en hårfön och locktänger i två olika storlekar. Den här produkten är lite annorlunda gentemot många andra locktänger på det sättet att den inte använder extrema temperaturer för att locka håret.

Den använder nämligen luft för att dra till sig och rulla upp håret. Temperaturen överstiger aldrig 150 grader, och det här upplägget kan möjligen påstås vara skonsammare för håret än att använda väldigt höga temperaturer för att uppnå samma resultat. Däremot så är det här, liksom många andra produkter från Dyson, en väldigt dyr produkt, och för vissa är kanske det högre priset svårt att motivera.

Dyr och ger kanske inte det bästa resultatet

Testbetygen på Dyson Airwrap är tämligen höga, men testarna är inte enbart positiva. Den för beröm för att den är enkel att använda och för att tillbehören är enkla att byta ut. Vissa testare ger även plus i kanten för hur väl den torkar fuktigt hår.

Dock dras betyget ner en del av det höga priset, och Cnet menar att det är en produkt som väljer form över funktion, då de anser att den inte stylar särskilt väl. T3 upplever att resultatet inte står sig särskilt länge och får medhåll från Trusted Reviews att den här produkten inte fungerar på alla hårtyper.

  • Torkar håret bra
  • Flera tillbehör
  • Enkel att använda
  • Dyr
  • Tveksamt resultat
  • Fungerar inte på alla hårtyper
83

Källor

Trusted Reviews - november 2019
Experttest av Dyson Airwrap

T3 - januari 2020
Experttest av Dyson Airwrap

Cnet - oktober 2018
Experttest av Dyson Airwrap