0 100 92 1

Test: Dyson Pure Hot+Cool - Effektiv luftrening och möjlighet till uppvärmning

Produkt: Fläktar Kategori: Golvfläkt premium Antal hastigheter: 3 Watt: 65 Kabellängd: 180 cm Oscillering: Ja Ljudnivå: 59 dB Fjärrkontroll: Ja

I likhet med vissa andra modeller av fläk från Dyson så kan Pure Hot+Cool inte bara cirkulera luften i ditt hem, utan den kan också rena luften från föroreningar. Med hjälp av HEPA-filter och aktivt kol tar den bort 99,95% av alla orenheter i luften, vilket är praktiskt för till exempel pollenallergiker.

Som namnet antyder kan Pure Hot+Cool även sprida varm luft, och den är så pass tyst att den har blivit Quiet Mark-certifierad. Den har ett nattläge där den använder den tystaste inställningen och även dimmar displayen. Den medföljande fjärrkontrollen är magnetiseras och kan därför enkelt fästas på huvudenheten. Utöver fjärrkontrollen kan den också styras med en mobilapp.

Höga testbetyg

Överlag får Dyson Pure Hot+Cool höga betyg av testare. M3 ger den mycket beröm för mobilappen, och även för fläktens goda luftreningsförmåga och det faktum att fläkten går att styra med Amazon Alexa. Trusted Reviews ger plus för hur tyst den är och den välfungerande luftvärmningen.

M3 saknar däremot möjlighet att styra fläkten med Google Home, och de är inte lika imponerade av ljudnivån som Trusted Reviews, då de anser att den högsta fläktinställningen är lite väl högljudd. Testaren på M3 anser också att filtren är dyra. Trusted Reviews har som enda minuspunkt att de saknar fler kontroller på själva fläkten.

  • Utmärkt luftrening
  • Kan värma luften
  • Mobilstyrning
  • Dyr
  • Dyra filter
  • Få kontroller på själva fläkten
92