0 100 90 1

Test: Dyson Supersonic - Lyxig premiumprodukt

Produkt: Hårtork Kategori: Premiumhårtork Värmelägen: 4 st Hastigheter: 3 st Effekt: 1600 Sladdlängd: 290 cm Upphängningsögla: Medföljer, ingen inbyggd Volymmunstycke: Ja Joniseringsfunktion: Ja

Dyson har gjort sig kända för att utmana konventioner och designa produkter som varken ser ut eller fungerar som konkurrenterna gör. Supersonic är inget undantag. Den ser tämligen märklig ut jämfört med traditionella hårfönar, då den bara består av ett handtag med en kort cylinder ovanpå. Supersonic har dock en väldigt saftig prislapp.

Supersonic är en väldigt snygg och stilren produkt. Den finns i två färgvarianter, antingen med svart handtag och rosa huvud, eller vitt huvud med handtag i silver. Den har fyra knappar: av/på, kalluft, värmeläge och hastighetsnivå. Värmen går att ställa in i fyra steg mellan 28 och 100 grader, och den har tre olika hastigheter beroende på hur du vill föna håret.

Det medföljer två olika munstycken, en förvaringsmatta samt ett volymmunstycke. Själva hårtorken har ingen inbyggd upphängningsögla, som många konkurrenter, men det medföljer en ögla som du kan montera själv. Munstyckena och volymmunstycket fästs för övrigt med magneter.

Snabb och tyst

En annan fiffig designdetalj är att motorn till Supersonic sitter i handtaget, medan den på andra hårtorkar i regel sitter i huvudet. Detta gör att all vikten hamnar i handtaget, vilket ska göra den lättare att hantera.

Supersonic har fått goda omdömen av testare. Trusted Reviews är imponerade över hur den är designad och hur snabbt den jobbar. Testaren menar på att det tog hälften så lång tid att föna håret med Supersonic än andra hårtorkar hon har använt. De beskriver den också som mycket tyst (ljudnivån ligger på mellan 80 och 86 decibel), och att det aldrig kändes som en risk att bränna håret.

De negativa punkter de kunde lyfta fram var att knapparnas placering gör att du måste sluta föna för att kunna ändra temperatur eller hastighet. De påpekade även att den inte var lättare än andra hårtorkar, trots att designen kan få en att tro att den väger väldigt lite. Det höga priset var också ett minus i kanten.

  • Snabb att jobba med
  • Tyst
  • Snygg design
  • Dyr
  • Inte optimal placering av knappar
90

Källor

Trusted Reviews - februari 2019
Experttest av Dyson Supersonic

Cnet - maj 2016
Experttest av Dyson Supersonic