0 100 94 1

Test: Electrolux EKM4 - Låter dig se vad du gör

Produkt: Köksassistent Prisklass: Mellan Kapacitet: 4,8 liter Effekt: 1 000 W Antal hastigheter: 10 st Turbo/pulsfunktion: Ja Storlek (Bredd): 36 cm Storlek (Höjd): 21 cm Storlek (Djup): 37 cm Vikt: 9 kg

För att försäkra sig om att du kan se vad du gör när du använder Electrolux EKM4 så har maskinen inbyggd LED-belysning som lyser upp bunken. Maskinen levereras med ett stänkskydd till bunken, och även en visp, en ballongvisp och en degkrok.

Motorn har en effekt på hela 1000 watt och det medföljer två skålar, en på 2,9 liter och en på hela 4,8 liter. Det finns tio olika hastigheter att välja mellan och även en pulsfunktion. Maskinen är dock förhållandevis tung, då vikten ligger på 9 kg.

Okomplicerad att använda, men inte särskilt snabb

EKM4 får 3 av 5 i betyg av Expressen. Testaren ger plus i kanten för den höga effekten och för att den är okomplicerad att använda med rejäla vred och reglage. Hon gillar också belysningen för bunken och passformen på stänkskyddet.

Dock är testaren inte lika förtjust i proceduren att fälla upp drivhuvudet, då detta är tämligen tungt och måste lyftas för hand. Hon anser också att det är svårt att rengöra under drivhuvudet, och hon reagerar också på att maskinen, trots sin höga effekt, inte är särskilt snabb på att vare sig vispa grädde eller knåda deg.

  • Två medföljande bunkar
  • Hög effekt
  • Belysning i bunken
  • Tämligen tung
  • Upplevs som långsam i ett test
94

Källor

Expressen - december 2016
Experttest av fem hushållsassistenter