Epilator bast i test

Test av epilator

Uppdaterat senast 4 februari 2019. Baserat på 9 experttester och recensioner.

Så betygsatte vi epilatorerna

Att använda en epilator är ett alternativ till att använda rakhyvel eller vaxremsor. Epilatorn har små plattor som fungerar som pincetter och rycker upp hårstråna när du drar epilatorn över huden. Beroende på modell behöver du bara göra det här en gång i månaden.

Vi har tagit ställning till följande kriterier när vi har bedömt epilatorerna:

  • Epilatorns batteri – hur lång tid tar det att ladda och hur är användningstiden
  • Följer det med några tillbehör: rengöringsborste, trimmerhuvud, rakhuvud eller förvaringspåse
  • Hur många pincetter har epilatorn
  • Är epilatorn effektiv på hårborttagning
  • Hur ont gör det att använda epilatorn
  • Är epilatorn utrustad med inbyggd belysning
  • Kan man använda epilatorn i duschen och badet
  • Är pincetterna keramiska eller av metall

Innehålls­förteckning

Bästa epilator 2019

Vi har utsett tre testvinnare – mellanklassepilatorn Braun Silk-épil 7 7-561 blir bäst i test. Braun Silk-épil 3 3270 blir bästa billiga epilator och Braun Silk-épil 9 9-961 blir bästa premiumepilator.

96
93
89

Därför är Braun Silk-épil 7 7-561 den bästa mellanklassepilatorn

Philips Satinelle Advanced BRE650, Remington Smooth & Silky 7-in-1 EP7035 och Braun Silk-épil 7 7-561

Därför är Braun Silk-épil 7 7-561 den bästa mellanklassepilatorn

Braun levererar överlag produkter av mycket god kvalitet och med bra prestanda, och Silk-épil 7 7-561 är inget undantag och blir den epilator som blir bäst i test 2018 för mellanklassmodeller. Den kommer med flera användbara tillbehör, den är förhållandevis tyst och den gör sitt jobb bra.

Remington Smooth & Silky 7-in-1 EP7035 framstår vid första anblick som en väldigt praktisk epilator, då även den har en rad medföljande tillbehör. Men själva resultatet lämnar en del att önska, och den når därför inte riktigt upp till Braun 7-561.

Philips Satinelle Advanced BRE650 försöker inte bara vara en bra och praktisk epilator, den satsar också på snygg design. Det är en väldigt stilig apparat, med några smarta funktioner och bra tillbehör. Men i praktiken har resultatet visat sig vara bristfälligt och den är heller inte särskilt tystlåten.

Epilering

Vill du ha en vattentät epilator så kan alla tre produkter i den här kategorin stå till tjänst. De går sålunda går att använda i duschen eller badkaret. Genomgående är också att de kan massera huden, antingen med inbyggda massagerullar i epilatorhuvudet eller med ett medföljande tillbehör, vilket gör epileringen angenämare.

Braun 7-561 får beröm i en recension för att den klarar av att plocka fuktiga hårstrån, liksom Remington EP7035. Den sistnämnda får dock minus i test för att den är smärtsam att använda på vissa delar av kroppen. Philips BRE650 tycks ha problem med att plocka små, tunna hårstrån.

Tillbehör

Alla tre apparaterna har en rad medföljande tillbehör. Philips BRE650 är den bästa sett till kvantitet, då den levereras med hela åtta stycken tillbehör. Mekanismen för att lossa dessa från handtaget får dock minus i kanten av en testare.

Braun 7-561 och Remington EP7035 har som sagt något färre tillbehör, men i båda fallen beskrivs tillbehören som välfungerande och användbara i samband med tester. De levereras bland annat med rakhuvud, trimmerhuvud och kåpa för känsliga områden.

95
93
92

Därför är Braun Silk-épil 9 9-961 den bästa premiumepilatorn

Panasonic ES-ED96, Philips Satinelle Prestige BRE652 och Braun Silk-épil 9 9-961

Därför är Braun Silk-épil 9 9-961 den bästa premiumepilatorn

Epilatorer i den här prisklassen är i regel väldigt snarlika varandra. Sådana saker som inbyggd belysning och vattentålighet är standard och det kan verka svårt att skilja dem åt. Bäst i test i den här prisklassen blir Braun Silk-épil 9 9-961, baserat på en hög kundnöjdhet och de tillbehör som följer med.

Panasonic ES-ED96 har beskrivits som väldigt mångsidig i tester och den har flest pincetter av alla epilatorer i det här testet, oavsett prisklass. Det hade kunnat vara de bästa epilator, men batteritiden är lite snål, vilket gör att den inte riktigt når upp till Braun 9-961.

Philips BRE652 är den klart snyggaste av de tre, och designen får också mycket beröm av köpare. Den kommer med gott om tillbehör och presterar överlag bra. Dock upplever vissa kunder att den har lite svårt att ta de allra minsta hårstråna, vilket är den främsta minuspunkten för den i det här testet.

Epilering

Philips BRE652 verkar som sagt ha lite svårt att ta små, tunna hårstrån, något som i ett test av en snarlik modell har spekulerats beror på att den har plattor av keramik istället för metall. Överlag verkar den dock prestera bra och kunderna upplever att den inte är särskilt smärtsam att använda. Men den får lite minus för att den är högljudd.

Braun Silk-épil 9-961 har ett av marknadens bredaste huvuden, och bredare huvud gör såklart att den täcker upp mer yta på samma gång. Den har 40 pincetter, vilket är väldigt vanligt, och bland de som har köpt och skrivit recension på Braun Silk-épil 9-961  den menar de flesta att epileringen är förhållandevis smärtfri.

En person som har testat Panasonic ES-ED96 beskriver den som effektiv, och eventuella betänkligheter rör istället batteritiden. Ett fulladdat batteri räcker i ungefär 30 minuter, vilket känns som lite snålt. Beroende på hur du använder den kan det innebära att batteriet inte räcker till två användningar.

Tillbehör

Oavsett vilken du köper så får du med en hel rad tillbehör. I fallet med Braun 9-961 och Panasonic ES-ED96 så medföljer det både ett rakhuvud och ett trimmerhuvud, vilket gör att epilatorn också kan fungera som rakapparat, och du kan trimma ner håret om det blivit för långt.

Philips BRE652 är dock den epilator som har allra flest tillbehör. Bland annat följer det med en massagekåpa som fästs ovanpå epilatorhuvudet. Och om detta inte räcker så följer det med ett riktigt massagehuvud. I övrigt inkluderas bland annat en kåpa för känsliga områden, en kåpa för ansiktet och en exfolieringsborste. Däremot så ingår inget rakhuvud.

90
89
85

Därför är Braun Silk-épil 3 3270 den bästa budgetepilatorn

Philips Satinelle Essential Compact HP6420, Remington EP7010 och Braun Silk-épil 3 3270

Därför är Braun Silk-épil 3 3270 den bästa budgetepilatorn

En billig modell av epilator är generellt sett inte särskilt generös varken på inbyggda funktioner eller på medföljande tillbehör. Så även fallet med Philips Satinelle Essential Compact HP6420, som ändå gör sitt jobb bra.

Remington EP7010 är även den förhållandevis sparsmakad, men den tar pluspoäng gentemot Philips HP6420 då den har fler pincetter, vilket såklart leder till en annan prestanda vad gäller epileringen.

Bäst i den här prisklassen blir dock Braun Silk-épil 3 3270. Den placerar sig längst fram i ledet baserat på att den har inbyggda funktioner som de andra saknar, samt på att den kommer med fler tillbehör än de andra två. Den är därför väl värd att köpa.

Epilering

Philips HP6420 har bara 20 pincetter, vilket är i minsta laget, men inte ovanligt för den här prisklassen. I ett test beskrivs dock den här epilatorn som välfungerande och själva processen som inte mer smärtsam än med andra modeller.

Remington EP7010 har 40 pincetter och ger ett mycket gott resultat, enligt testare. Den beskrivs som en bra modell för nybörjare, i motsats till dyrare modeller med fler pincetter. Braun 3270 har bara 20 pincetter, men den har inbyggd belysning, vilket såklart underlättar.

Tillbehör

Remington EP7010 och Philips HP6420 erbjuder inget mer i tillbehörsväg än en liten rengöringsborste. Dock är huvudena på båda modellerna avtagbara och sköljbara.

Braun 3270 är klart bättre i den här aspekten, då det medföljer två extra huvuden. Det ena är ett rakhuvud, som förvandlar epilatorn till en rakapparat, och det andra är ett trimmerhuvud. Klart användbart om håret har fått växa sig lite för långt mot vad epilatorn klarar av.