Epilator bast i test

Test av epilator

Baserat på 9 experttester och recensioner.

Så betygsatte vi epilatorerna

Att använda en epilator är ett alternativ till att använda rakhyvel eller vaxremsor. Epilatorn har små plattor som fungerar som pincetter och rycker upp hårstråna när du drar epilatorn över huden. Beroende på modell behöver du bara göra det här en gång i månaden.

Vi har tagit ställning till följande kriterier när vi har bedömt epilatorerna:

  • Epilatorns batteri – hur lång tid tar det att ladda och hur är användningstiden
  • Följer det med några tillbehör: rengöringsborste, trimmerhuvud, rakhuvud eller förvaringspåse
  • Hur många pincetter har epilatorn
  • Är epilatorn effektiv på hårborttagning
  • Hur ont gör det att använda epilatorn
  • Är epilatorn utrustad med inbyggd belysning
  • Kan man använda epilatorn i duschen och badet
  • Är pincetterna keramiska eller av metall

Innehålls­förteckning

Bästa epilator 2019

Vi har utsett tre testvinnare – mellanklassepilatorn Braun Silk-épil 7 7-561 blir bäst i test. Braun Silk-épil 3 3270 blir bästa budgetepilator och Braun Silk-épil 9 SkinSpa SensoSmart 9-980 blir bästa premiumepilator.

96
93
89

Därför är Braun Silk-épil 7 7-561 den bästa mellanklassepilatorn

Philips Satinelle Advanced BRE650, Remington Smooth & Silky 7-in-1 EP7035 och Braun Silk-épil 7 7-561

Därför är Braun Silk-épil 7 7-561 den bästa mellanklassepilatorn

Braun levererar överlag produkter av mycket god kvalitet och med bra prestanda, och Silk-épil 7 7-561 är inget undantag och blir den epilator som blir bäst i test 2018 för mellanklassmodeller. Den kommer med flera användbara tillbehör, den är förhållandevis tyst och den gör sitt jobb bra.

Remington Smooth & Silky 7-in-1 EP7035 framstår vid första anblick som en väldigt praktisk epilator, då även den har en rad medföljande tillbehör. Men själva resultatet lämnar en del att önska, och den når därför inte riktigt upp till Braun 7-561.

Philips Satinelle Advanced BRE650 försöker inte bara vara en bra och praktisk epilator, den satsar också på snygg design. Det är en väldigt stilig apparat, med några smarta funktioner och bra tillbehör. Men i praktiken har resultatet visat sig vara bristfälligt och den är heller inte särskilt tystlåten.

Epilering

Vill du ha en vattentät epilator så kan alla tre produkter i den här kategorin stå till tjänst. De går sålunda går att använda i duschen eller badkaret. Genomgående är också att de kan massera huden, antingen med inbyggda massagerullar i epilatorhuvudet eller med ett medföljande tillbehör, vilket gör epileringen angenämare.

Braun 7-561 får beröm i en recension för att den klarar av att plocka fuktiga hårstrån, liksom Remington EP7035. Den sistnämnda får dock minus i test för att den är smärtsam att använda på vissa delar av kroppen. Philips BRE650 tycks ha problem med att plocka små, tunna hårstrån.

Tillbehör

Alla tre apparaterna har en rad medföljande tillbehör. Philips BRE650 är den bästa sett till kvantitet, då den levereras med hela åtta stycken tillbehör. Mekanismen för att lossa dessa från handtaget får dock minus i kanten av en testare.

Braun 7-561 och Remington EP7035 har som sagt något färre tillbehör, men i båda fallen beskrivs tillbehören som välfungerande och användbara i samband med tester. De levereras bland annat med rakhuvud, trimmerhuvud och kåpa för känsliga områden.

96
93
92

Därför är Braun Silk-épil 9 SkinSpa SensoSmart 9-980 den bästa premiumepilatorn

Panasonic ES-ED96, Philips Satinelle Prestige BRE652 och Braun Silk-épil 9 SkinSpa SensoSmart 9-980

Därför är Braun Silk-épil 9 SkinSpa SensoSmart 9-980 den bästa premiumepilatorn

Epilatorer i den här prisklassen är i regel väldigt snarlika varandra. Sådana saker som inbyggd belysning och vattentålighet är standard och det kan verka svårt att skilja dem åt. Testvinnare i den här prisklassen blir Braun Silk-épil 9 SkinSpa SensoSmart 9-980, baserat på en hög kundnöjdhet och de tillbehör som följer med.

Panasonic ES-ED96 har beskrivits som väldigt månsidig i tester och den har flest pincetter av alla epilatorer i det här testet, oavsett prisklass. Däremot så är batteritiden lite snål, vilket gör att den inte riktigt når upp till Braun 9-961.

Philips BRE652 är den klart snyggaste av de tre, och designen får också mycket beröm av köpare. Den kommer med gott om tillbehör och presterar överlag bra. Dock upplever vissa kunder att den har lite svårt att ta de allra minsta hårstråna, vilket är den främsta minuspunkten för den i det här testet.

Epilering

Philips BRE652 verkar som sagt ha lite svårt att ta små, tunna hårstrån, något som i ett test av en snarlik modell har spekulerats beror på att den har plattor av keramik istället för metall. Överlag verkar den dock prestera bra och kunderna upplever att den inte är särskilt smärtsam att använda. Men den får lite minus för att den är högljudd.

Braun 9-980 har 40 pincetter, vilket är väldigt vanligt, och bland de som har köpt den menar de flesta att epileringen är förhållandevis smärtfri. Den har, liksom många andra epilatorer från Braun, så kallade SoftTips på huvudet som hjälper till att lyfta upp hårstråna från huden.

Panasonic ES-ED96 har i ett test beskrivits som effektiv, och eventuella betänkligheter rör istället batteritiden. Ett fulladdat batteri räcker i ungefär 30 minuter, vilket känns som lite snålt. Beroende på hur du använder den kan det innebära att batteriet inte räcker till två användningar.

Tillbehör

Oavsett vilken du köper så får du med en hel rad tillbehör. I fallet med Braun 9-980 och Panasonic ES-ED96 så medföljer det både ett rakhuvud och ett trimmerhuvud, vilket gör att epilatorn också kan fungera som rakapparat, och du kan trimma ner håret om det blivit för långt.

Totalt sett har Braun 9-980 hela tretton medföljande tillbehör. Utöver ovan nämnda huvud får du bland annat med ett djuprengörande huvud, en separat trimmer och en förvaringspåse. Philips BRE652 har även den ett flertal tillbehör, nio stycken. Bland annat följer det med en massagekåpa som fästs ovanpå epilatorhuvudet. Och om detta inte räcker så följer det med ett riktigt massagehuvud. I övrigt inkluderas bland annat en kåpa för känsliga områden, en kåpa för ansiktet och en exfolieringsborste. Däremot så ingår inget rakhuvud.

90
89
85

Därför är Braun Silk-épil 3 3270 den bästa budgetepilatorn

Remington EP7010, Braun Silk-épil 3 3270 och Braun Silk-épil 3 3-420

Därför är Braun Silk-épil 3 3270 den bästa budgetepilatorn

Billigare modeller av epilatorer är generellt sett inte särskilt generösa varken på inbyggda funktioner eller på medföljande tillbehör. Så även fallet med Braun Silk-épil 3 3-420, som ändå gör sitt jobb bra.

Remington EP7010 är även den förhållandevis sparsmakad, men den tar pluspoäng gentemot Philips HP6420 då den har fler pincetter, vilket såklart leder till en annan prestanda vad gäller epileringen.

Testvinnare i den här prisklassen blir dock Braun Silk-épil 3 3270. Den placerar sig längst fram i ledet baserat på att den har ett bra utbud av inbyggda funktioner, samt på att den kommer med fler tillbehör än de andra två.

Epilering

Braun Silk-épil 3 3-420 har bara 20 pincetter, vilket är i minsta laget, men inte ovanligt för den här prisklassen. I ett test beskrivs dock den här epilatorn som välfungerande och själva processen som inte mer smärtsam än med andra modeller.

Remington EP7010 har 40 pincetter och ger ett mycket gott resultat, enligt testare. Den beskrivs som en bra modell för nybörjare, i motsats till dyrare modeller med fler pincetter. Braun 3270 har, liksom sitt syskon Braun Silk-épil 3 3-420, bara 20 pincetter, men de har båda inbyggd belysning, vilket såklart underlättar.

Tillbehör

Remington EP7010 erbjuder inget mer i tillbehörsväg än en liten rengöringsborste. Även Braun Silk-épil 3 3-420 har en medföljande borste, och även en bikinitrimmer. Huvudena på båda modellerna är avtagbara och sköljbara.

Braun 3270 är klart bättre i den här aspekten, då det medföljer två extra huvuden. Det ena är ett rakhuvud, som förvandlar epilatorn till en rakapparat, och det andra är ett trimmerhuvud. Klart användbart om håret har fått växa sig lite för långt mot vad epilatorn klarar av.