0 100 91 1

Test: ghd Air - Bästa premiumhårtork

Kvalitetsprodukt som snålar med tillbehör

Produkt: Hårtork Kategori: Premiumhårtork Värmelägen: 3 st Hastigheter: 3 st Effekt: 2100 W Sladdlängd: 300 cm Upphängningsögla: Ja Volymmunstycke: Nej Joniseringsfunktion: Ja

Med Air fortsätter ghd sin tradition av att bygga snyggt designade kvalitetsprodukter. Den ser väldigt trevlig ut med en design i mattsvart med kromade detaljer. Kontrollerna är väldigt rättframma, med en knapp för att välja värmeläge och en annan för att välja hastighet.

Air har en kraftfull motor med en effekt på 2100 watt. Luftfiltret är löstagbart, vilket är praktiskt då det underlättar rengöring. Precis om de flesta konkurrenter har den här hårtorken en joniseringsfunktion, vilket neutraliserar statisk elektricitet och gör håret slätare och mjukare.

Det medföljer två olika munstycken, dock inget volymmunstycke, utan denna säljs separat. Sladden är tre meter lång, vilket är mer än tillräckligt för att du ska ha lite svängrum när du fönar. Det är dock en relativt tung pjäs, den väger dryga 1,5 kg. Inget unikt för den här hårtorken, men det finns konkurrenter som väger betydligt mindre.

Funkar bra, men akta fingrarna!

ghd Air får mycket höga betyg av The Hair Room, som bland annat lyfter fram vilken kvalitetsprodukt det är och att till och med kartongen till den känns gedigen och lyxig. De upplever att den torkar väldigt väl och att den inte är alltför högljudd ens på högsta hastighet. De anser också att knapparnas placering känns genomtänkt.

På minussidan har de lyft fram att munstyckena blir oerhört varma och att man riskerar att bränna sig på dem. De är även besvikna över att det inte medföljer ett volymmunstycke, och de anser att luftfiltret är väldigt krångligt att ta av och sedan sätta fast igen.

Sammantaget är detta ändå en mycket bra produkt som ghd har byggt, och den blir också vår testvinnare i premiumklassen.

  • Snygg design
  • Torkar bra
  • Lång sladd
  • Volymmunstycke medföljer ej
  • Munstyckena blir varma
91

Källor

The Hair Room - juli 2017
Experttest av ghd Air