Test: ghd Platinum - Bra resultat till högt pris

Produkt: Plattång Prisklass: Premium Uppvärmningstid: 20 sek Automatisk avstängning: 30 min Maxtemperatur: 185 grader Sladdlängd: 270 cm Vikt: 750 g Roterande sladdfäste: Ja

Platinum-serien är ghd:s försök att bygga en produkt med mer premiumkänsla och mer funktionalitet än i deras i övrigt populära Gold-serie. Detta visar sig också i priset, vilket är det som drar ner betyget mest för vår del.

En funktion som sticker ut är en så kallad Tri-zone-teknologi. Den fungerar så att vardera platta är indelad i tre olika värmezoner, vilket gör att plattången kan hålla konstant och jämn värme över hela plattorna. Detta är, enligt ghd, skonsammare för håret och du ska bara behöva dra med plattången en gång för att få bästa resultat.

ghd Platinum håller en temperatur om enligt tillverkaren optimala 185 grader och värmer upp sig på 20 sekunder. När du är färdig med den kan du sätta på ett medföljande värmeskydd som gör att du till exempel kan lägga ner plattången i en väska utan att den behöver svalna först.

Glömde du dra ut plattången? Inga problem!

Om du har bråttom ut genom dörren efter att ha plattat håret behöver du inte oroa dig över huruvida du stängde av plattången, den har nämligen automatisk avstängning efter att ha legat oanvänd i en halvtimme.

ghd Platinum har fått goda betyg av testare, med pluspoäng bland annat för ett gott resultat och en snygg design. En testare påpekade dock att hon hade uppskattat om det fanns fler temperaturinställningar, och en annan var osäker på huruvida det högre priset gentemot andra ghd-produkter var rättfärdigat.

  • Snygg design
  • Tri-zone-teknik
  • Medföljande
  • Värmeskydd
  • Bara en värmeinställning
  • Dyr
85

Källor

Hair Companion - september 2015
Experttest av ghd Platinum

Pink Peonies - april 2017
Experttest av ghd Platinum