0 100 83 1

Test: GreenPan Venice - Mycket bra stekpanna, men tänk på hur du diskar den

Produkt: Stekpanna Material: Aluminium Diameter: 28 cm Induktion: Ja Non-stick-beläggning: Ja Hängögla: Ja Ugnssäker: Ja

Den här stekpannan är tillverkad i anodiserad aluminium, vilket gör att metallen får ett högre korrosionsskydd och ger stekpannan längre livslängd. Beläggningen, som GreenPan kallar Thermolon Infinity Pro, är förstärkt med diamanter för högre hållbarhet. GreenPan rekommenderar dock inte att man använder metallredskap i den här stekpannan.

GreenPan Venice fungerar på alla typer av hällar, så du behöver inte lägga någon större eftertanke på vad du har för spis om du funderar på att köpa en sådan här stekpanna. Stekpannan går också alldeles utmärkt att ställa in i ugnen på vilken temperatur som helst då den inte har några silikon- eller plastdetaljer, till skillnad från vissa andra modeller.

Diska inte i maskin!

Good Housekeeping Institute har testat GreenPans Venice-serie, och den får ett utmärkt totalbetyg på 89 av 100. Beläggningen får mycket beröm för att ingenting fastnar och pannan får en jämn värme. De beskriver pannorna som lätta, enkla att använda och välbalanserade. Pannan får heller inga synbara skador efter användning på häll och i ugn.

Det som drar ner totalbetyget är hur väl pannan klarar av maskindisk. Det uppstod viss rost på undersidan efter diskning, pannan blev något kantstött och nitarna såg inte längre blanka ut. De rekommenderar därför att man handdiskar pannan för att undvika eventuella skador.

  • Tålig yta
  • Jämn värme
  • Tål alla ugnstemperaturer
  • Kan ta skada vid maskindisk
83

Källor

Expert Reviews - februari 2019
Experttest av sju stekpannor

The Independent - oktober 2018
Experttest av tolv stekpannor

T3 - mars 2019
Experttest av tio stekpannor

Good Housekeeping - april 2018
Experttest av GreenPan Venice