Kaffebryggare bast i test

Test av kaffebryggare

Uppdaterat senast 4 februari 2019. Baserat på 7 experttester och recensioner.

  • Hur smakar det nybryggda kaffet
  • Hur lång är bryggtiden
  • Är bryggaren utrustad med droppstopp
  • Finns det automatisk avstängning
  • Kan kaffebryggaren ställas in med timer
  • Finns det integrerad kaffekvarn i bryggaren
  • Vilken volym har kaffekannan
  • Är det en glaskanna eller en termoskanna
  • Hur väl fungerar kaffebryggarens värmehållning

Innehålls­förteckning

Testvinnare

Vi har utsett tre testvinnare – mellanklasskaffebryggaren Moccamaster KBG741 blir bäst i test. Electrolux EKF7500blir bästa budgetkaffebryggare och Wilfa Presisjon WSP-1B blir bästa premiumkaffebryggare.

Bästa mellanklasskaffebryggaren

Topp 3

Bast i test Moccamaster KBG741 2

Moccamaster KBG741

Philips Grind Brew HD7765 1

Philips Grind & Brew HD7765

Melitta Aroma Signature DeLuxe 1

Melitta Aroma Signature DeLuxe

93
92
90

Därför är Moccamaster KBG741 den bästa mellanklasskaffebryggaren

Philips Grind & Brew HD7765, Melitta Aroma Signature DeLuxe och Moccamaster KBG741

Moccamaster KBG741 är ytterligare ett exempel på en utmärkt Moccamaster-kaffebryggare. Den är mycket snabb på att brygga kaffet och får omdömet av köparna att kaffet blir mycket gott, och genomsnittsbetyget från kunderna är mycket högt.

Philips Grind & Brew HD7765 är väldigt praktisk på det sättet att den har en inbyggd kaffekvarn, och den har dessutom ett flertal inställningar för intensiteten på kaffet. Det är dock inte alla som helt uppskattar kvarnen, och åtgången på bönor kan också vara tveksam.

Melitta Aroma Signature DeLuxe är en väldigt lättanvänd kaffebryggare som har flera olika valmöjligheter när det gäller den automatiska avstängningen. Den hjälper dig också hålla koll på när det är dags att göra en avkalkning. Smaken på kaffet får dock inte helt och hållet positiva omdömen i ett test.

Slutresultat

Moccamaster KBG741 får överväldigande höga betyg av köparna, som inte bara berömmer den snabba bryggningen, utan också den mycket goda smaken på kaffet. Även Philips Grind & Brew får goda omdömen av kunderna för smaken på kaffet.

Melitta Aroma Signature DeLuxe blev testvinnare i Råd & Röns kaffebryggartest, men de har ändå betänkligheter kring smaken. Aromen och balansen i kaffet får tämligen höga betyg, men syran och beskan får desto sämre omdömen.

Bryggning och funktioner

Philips Grind & Brew har en inbyggd kaffekvarn, men det går givetvis att använda färdigmalet kaffe också. Detta ger den ett mycket brett användningsområde. Den har nio olika inställningar på malning och tre olika inställningar på intensitet i kaffet, vilket ger dig breda möjligheter att experimentera med smaken på kaffet.

Moccamaster KBG741 är nästan bländande snabb på att brygga kaffet, den har det avklarat på bara sex minuter. När kaffet är klart har du två olika värmeinställningar att välja på, vilket är praktiskt då en mindre mängd kaffe inte nödvändigtvis behöver den högsta värmeinställningen för att varmhållas.

Melitta Aroma Signature DeLuxe har en upplyst vattenbehållare, vilket är en fiffig och praktisk funktion för den som har svårt att läsa markeringarna på behållaren. Om du ställer in vilken hårdhet vattnet har så kan också bryggaren meddela dig när det är dags att avkalka.

Bästa budgetkaffebryggaren

Topp 3

Basta budgetkaffebryggare Electrolux EKF7500

Electrolux EKF7500

Philips HD7546 1

Philips HD7546

Melitta Easy 1

Melitta Easy

93
90
87

Därför är Electrolux EKF7500 den bästa budgetkaffebryggaren

Melitta Easy, Philips HD7546 och Electrolux EKF7500

Electrolux EKF7500 blir vår testvinnare i den här kategorin, då den har ett par användbara funktioner som konkurrenterna saknar. Den är också snyggt designad och slutresultatet blir bra. Philips HD7546 är inte långt efter, men tappar framförallt på avsaknaden av timer och att den har en mindre kanna. Dock har den glaskanna istället för termoskanna.

Melitta Easy är en enkel och lättanvänd bryggare, men den är också väldigt grundläggande i sitt utförande. Kannan är av standardstorlek och bryggaren saknar timer. Faktumet att den är så grundläggande gör att den inte riktigt kan mäta sig med Electrolux EKF7500.

Slutresultat

I ett test får Philips HD7546 mycket beröm för hur gott kaffet blir, och termoskannan har ett lås som hjälper till att bevara aromen i kaffet. Melitta Easy bedöms göra ett tämligen gott kaffe, dock anmärks det i ett test på att kaffet har något för mycket syra.

Electrolux EKF7500 låter dig justera aromen på kaffet, och just aromen får också beröm i ett test. Samtidigt anmärks det på att kaffet, precis som i fallet med Melitta Easy, har något för mycket syra, och beskan bedöms inte vara den bästa.

Bryggning och funktioner

Electrolux EKF7500s funktion att du kan ställa in aromen görs i tre steg. Bryggaren har också en autofunktion för detta. Du kan även ställa in en timer på bryggaren till ett specifikt klockslag, så att du till exempel kan ha kaffet klart när du vaknar.

Både Melitta Easy och Philips HD7546 saknar som sagt timer, men har automatiskt avstängning, droppstopp och löstagbar filterhållare. Delarna till dessa går också att maskindiska. Till skillnad från Electrolux EFK7500, som har vattenindikator både på kannan och bryggaren, har Melitta Easy bara indikator på kannan, och Philips HD7546 har bara indikator på själva bryggaren.

Bästa premiumkaffebryggaren

Topp 3

Basta premiumkaffebryggare Wilfa Presisjon WSP 1B

Wilfa Presisjon WSP-1B

Smarter SMC10 2

Smarter SMC10

Kitchenaid Pour Over 2

Kitchenaid Pour Over

93
92
92

Därför är Wilfa Presisjon WSP-1B den bästa premiumkaffebryggaren?

Wilfa Presisjon WSP-1B, Kitchenaid Pour Over och Smarter SMC10

Wilfa Presisjon WSP-1B sticker ut med sin enkla, moderna design och får också väldigt höga betyg av en testpanel, bland annat för den goda smaken på kaffet. Testpanelen beskriver väldigt få svagheter med Presisjon och den blir därför vår testvinnare i den här prisklassen.

Smarter SMC10 är en så kallad ”smart” kaffebryggare av den anledningen att den kan styras med en mobilapp. En testare framhåller de många fördelarna med detta, men hittar också vissa svagheter med bryggaren.

Kitchenaid Pour Over brygger kaffe på ett annorlunda sätt, och en testare talar gott om resultatet. Den har flera praktiska funktioner, men testaren ifrågasätter utformningen på den och hur snabbt den faktiskt brygger kaffet.

Slutresultat

Wilfa Presisjon WSP-1B har bedömts av en norsk testpanel och alla beskriver kaffet som mycket välsmakande. Det är dock vissa i panelen som inte är helt säkra på att kaffet blir godare än från andra bryggare de har testat.

Kitchenaid Pour Over får även den höga betyg av en testare för smaken på kaffet, och testaren i det fallet spekulerar i att det är den annorlunda bryggmetoden som faktiskt gör skillnad för smaken. Smarter SMC10 får inte heller den några anmärkningar på hur kaffet smakar.

Bryggning och funktioner

Wilfa Presisjon WSP-1B har en löstagbar vattenbehållare, vilket gör den enkel att fylla på. Beroende av vilken mängd kaffe du ska brygga justerar du vattenflödet genom en ring på filterhållaren, och det är också så man sätter på droppstoppet. Bryggaren har tyvärr ingen automatisk funktion för droppstopp.

Smarter SMC10 sticker ut med sin möjlighet till styrning via mobilapp, som gör att du kan starta bryggaren var du än är. Du kan schemalägga bryggningen och se hur mycket vatten som är kvar i behållaren. Bryggaren har också en inbyggd kaffekvarn.

Kitchenaid Pour Over låter dig göra inställningar utifrån rostningen på kaffet, och den har en display på framsidan som visar status på bryggningen. Denna ska enligt tillverkaren ta sex minuter, men i ett test uppmättes en tid på närmare tio minuter.