0 100 96 1

Test: Kenwood Chef XL KVL4100 - Bäst i test

Väl tilltagen bunke

Produkt: Köksassistent Prisklass: Mellan Kapacitet: 6.7 liter Effekt: 1 200 W Antal hastigheter: 8 st Turbo/pulsfunktion: Ja Storlek (Bredd): 34,5 cm Storlek (Höjd): 28 cm Storlek (Djup): 38,5 cm Vikt: 7,7 kg

Behöver du mycket effekt och gott om plats i bunken kan Kenwood Chef XL KVl4100 vara något för dig. Bunken är mycket generöst tilltagen och rymmer hela 6,7 liter, och motorn har en mycket god effekt på 1200 watt. Det ingår en grovvisp, en ballongvisp och en degkrok. Det finns åtta hastigheter att välja mellan, samt en pulsfunktion.

Upptill på maskinen finns det två uttag för ytterligare tillbehör, ett för låga hastigheter och ett för höga hastigheter. Bland annat kan man montera en blenderkanna, en pastarulle och en citruspress. Alla dessa tillbehör måste dock köpas separat.

Kundfavorit

Kundbetygen på Amazon på den här produkten är skyhöga. Flera kunder uttrycker sig mycket positivt om byggkvaliteten hos maskinen och den beskrivs också som tystlåten. Oavsett vad köparna har använt maskinen till, vare sig det är att göra matbröd, kakdeg eller vispa grädde, är de överens om att den presterar alldeles utmärkt.

Anmärkningarnar är extremt få, men en sak som det ges minus för är att det, till skillnad från äldre modeller från Kenwood, inte går att justera höjden på visparna, och att det inte ingår någon blenderkanna (även om det sistnämnda beskrivs som ett väldigt litet problem). Vissa tycker också att de delar som är gjorda i plast inte ger något kvalitetsintryck.

Den här köksassistenten blir får testvinnare i den här prisklassen.

  • Mycket stor bunke
  • Kraftfull motor
  • Flertal hastigheter
  • Tämligen tung
96