Test: Kenwood Major KMM770 - Bästa premiumköksassistent

Kan utföra en rad uppgifter, med rätt tillbehör

Produkt: Köksassistent Prisklass: Premium Kapacitet: 6,7 liter Effekt: 1 200 W Antal hastigheter: 8 st Turbo/pulsfunktion: Ja Storlek (Bredd): 34 cm Storlek (Höjd): 39 cm Storlek (Djup): 23 cm Vikt: 10,2 kg

KMM770 levereras med de nödvändigaste tillbehören; en grovvisp, en ballongvisp och en degkrok. I likhet med andra modeller från Kenwood har dock den här maskinen två uttag upptill där det går att ansluta ytterligare tillbehör. Bland annat går det att köpa till en pastarulle, en citruspress och en glassmaskin.

Bunken rymmer hela 6,7 liter, vilket är mer än tillräckligt för de flesta uppgifterna i vardagen. Det finns åtta hastigheter att välja mellan, samt en pulsfunktion. Visparna rör sig med så kallad ”planetary motion”, där visparna och fästet för dessa roterar i olika riktningar och visparna når därmed varje vrå i hela bunken.

Blygsamma testbetyg

Den här köksassistenten får 66 av 100 i betyg av Råd & Rön. Betygen på matberedningen är höga, framförallt på hur bra den är på att knåda deg, vilken konsistens brödet får och hur bra den vispar äggvita. Även maskinens kvalitetsintryck får väldigt höga betyg.

Det som drar ner betyget är hur lätt Råd & Rön bedömer att maskinen är att hantera. Både att förbereda och köra maskinen, samt att plocka isär och rengöra den, får inte mer än godkända betyg. Förvaringen av maskinen får likartade betyg. Manualen och ljudnivån får även de minus i kanten av Råd & Rön.

Den här köksassistenten blir vår testvinnare i den här prisklassen.

  • Hög effekt
  • Stor bunke
  • Flera hastigheter
  • Tung
  • Bara grundläggande tillbehör
95

Källor

Råd & Rön - april 2013
Experttest av 27 köksmaskiner