0 100 85 1

Test: Kitchenaid 5KFP1325BWH - Flexibla lösningar

Produkt: Matberedare Prisklass: Mellan Skålkapacitet: 3,1 liter Effekt: 300 watt Hastigheter: 2 Pulsfunktion: Ja Vikt: 5,48 kg Höjd och bredd: 41,5x28 cm

För att göra skärningen mer exakt har Kitchenaid 5KFP1325BWH en spak på framsidan där du kan justera skärskivan mellan 1 och 6 millimeter. Framtill finns även knapparna för hastigheterna, där har du två olika samt en pulsfunktion att välja på.

Matarröret har en så kallad tre-i-ett-lösning, där det går att öppna matarröret i tre olika storlekar beroende på hur stora saker du behöver lägga i. Skålen har en bra kapacitet, hela 3,1 liter, men motorn är lite i minsta laget. Den har en effekt på bara 300 watt, vilket duger för det mesta, men kanske inte för de allra hårdaste råvarorna.

Bedöms vara tystlåten

Den här matberedaren får hela 93 av 100 i betyg av Good Housekeeping. De beskriver den som en väldigt mångsidig produkt som klarade av alla moment i testet utan några problem. Deras bedömning är att den är mer tystlåten än de flesta matberedare och väldigt välbyggd.

Good Housekeeping har väldigt få saker att anmärka på med den här produkten. De enda betänkligheter de har är att monteringen av universalkniven är lite krångligare än vad de hade önskat, och de upplever också att skålen är lite svår att få på plats till en början.

  • Stor skål
  • Justerbar skärskiva
  • Flexibelt matarrör
  • Bara två hastigheter
  • Motoreffekt i underkant
85

Källor

Good Housekeeping - november 2015
Experttest av Kitchenaid 5KFP1325BWH