Test: Kitchenaid Classic 5K45SSE - Klassisk look med god prestanda

Produkt: Köksassistent Prisklass: Mellan Kapacitet: 4,3 liter Effekt: 275 W Antal hastigheter: 10 st Turbo/pulsfunktion: Ja Storlek (Bredd): 35,3 cm Storlek (Höjd): 35,8 cm Storlek (Djup): 22,1 cm Vikt: 9,3 kg

Kitchenaid Classic 5K45SSE är, liksom många andra hushållsmaskiner från Kitchenaid, en väldigt snyggt designad produkt som finns i vitt eller svart. Hastigheten justeras på ett väldigt analogt sätt med en spak på sidan av maskinen och det finns tio olika hastigheter att välja mellan. Maskinen har också en pulsfunktion.

Bunken är av bra storlek, 4,3 liter, men motoreffekten är bara 275 watt, vilket är i underkant. 5K45SSE har den gängse uppsättningen tillbehör, med en grovvisp, en ballongvisp och en degkrok. Hela ytterhöljet är gjort av metall.

Kunderna älskar den

Hos en återförsäljare är det genomsnittliga kundbetyget på den här maskinen 4,6 av 5. Den beskrivs som tystlåten och effektiv, och utmärkt på att göra både smet och deg. Den får också beröm för att den är välbyggd och snyggt designad.

Bland det som det anmärks på är bland annat hur tung maskinen är, vilket har lett till att vissa kunder har konstaterat att det är bättre att låta maskinen stå framme snarare än att ställa undan den efter varje användning. Vissa upplever också att visparna inte alltid kommer åt ingredienserna längst ner på botten av bunken.

  • Snygg design
  • Flera hastigheter
  • Bra prestanda
  • Något klen motor
  • Tämligen tung
84