Test: Kitchenaid Pour Over - En annorlunda typ av bryggare

Produkt: Kaffebryggare Prisklass: Skrymmande Droppstopp: Ja Automatisk avstängning: Ja Timer: Ja Integrerad kaffekvarn: Nej Kapacitet: 1,18 liter Effekt: 1 200 W Kanna: Glaskanna

Kitchenaid kanske är mest kända för att vara ett ledande märke inom köksassistenter, men de producerar även en rad andra hushållsmaskiner, såsom brödrostar, blenders och även kaffebryggare. Pour Over är en snabb bryggare med en rad behändiga funktioner.

Bryggaren låter dig göra inställningar på bryggningen beroende på hur kaffet du använder är rostat. Vattenbehållaren är monterad ovanpå filterhållaren för att kunna dosera varmvattnet rakt ner i filtret utan värmeförlust. En display visar status på bryggningen och det tar ungefär sex minuter att brygga en full kanna. Det går att sätta timer på bryggningen.

Den här bryggaren arbetar också på ett lite annorlunda sätt gentemot en vanlig droppbryggare. Istället för att det varma vattnet rinner ner i filtret i en konstant ström häller Pour Over ner varmvattnet i omgångar, vilket är tänkt att ge bästa möjliga smak.

Bra men skrymmande, säger testare

Coffeeble.com har testat den här bryggaren och ger den goda omdömen. Testaren gillar bland annat hur bryggaren är designad och hur överskådlig displayen och alla menyval är. Han är också förtjust i hur bryggaren fungerar, vilket han menar ger godare kaffe. En annan funktion som framhävs är att man kan fylla på vatten en gång varpå bryggaren bara använder precis så mycket som behövs vid kommande bryggning.

Testaren har inte mycket att anmärka på, dock påpekar han att bryggaren är något hög och att den inte alltid får plats under köksskåpet. Han har uppmätt bryggtiden till närmare tio minuter, vilket han normalt sett anser är för länge, men han tycker också att det vägs upp av kvalitén på kaffet.

  • Timer
  • Display
  • Inställningar för arom
  • Skrymmande
92