0 100 84 1

Test: Le Creuset Toughened - Mycket bra stekpanna, men dyr

Produkt: Stekpanna Material: Aluminium Diameter: 28 cm Induktion: Ja Non-stick-beläggning: Ja Hängögla: Ja Ugnssäker: Ja

Le Creusets Toughened-serie med stekpannor är tillverkade av pressat aluminium, vilket ger dem goda egenskaper vad gäller att leda värme effektivt. Enligt Le Creuset själva gör detta stekpannorna optimala för tillagning av snabba rätter. De menar också att pannan är särskilt väl lämpad för tillagning på låg till medelhög värme, även om den klarar av de flesta rätter och temperaturer.

Toughened-stekpannorna har non-stick-beläggning både in- och utvändigt, vilket gör dem lättare att rengöra och minimerar behovet av att använda matfett i matlagningen. Den kan användas på alla typer av hällar och kan också användas i ugnen i temperaturer upp till 260 grader. Le Creuset lämnar livstidsgaranti mot fabrikationsfel.

Klarar av det mesta

Expert Reviews sparar inte på superlativen när det gäller den här stekpannan. De anser att non-stick-beläggningen fungerar alldeles utmärkt och att värmefördelningen i pannan är strålande. De är också nöjda med att den fungerar på induktionshäll och att den inte tar skada av att användas i ugn eller diskas i diskmaskin.

En mindre minuspunkt är att de anser att pannan kanske är något låg, vilket gör att man får vara lite varsam för att undvika att spilla på spishällen. De sticker heller inte under stol med att det är en väldigt dyr stekpanna. De påpekar dock att den också levererar en utmärkt prestanda, liksom många andra produkter från Le Creuset, och att den är värd pengarna.

  • Bra non-stick-yta
  • Klarar maskindisk
  • Utmärkt värmefördelning
  • Dyr
84

Bra pris hos:

Källor

Expert Reviews - februari 2019
Experttest av sju stekpannor

The Independent - oktober 2018
Experttest av tolv stekpannor

T3 - mars 2019
Experttest av tio stekpannor