0 100 86 1

Test: Lernberger Stafsing Dryclean - Miljöprodukt som ger mycket volym

Produkt: Torrschampo Prisklass: Mellan

Svensktillverkade Lernberger Stafsing lanserades så sent som 2011 av Patrik Lernberger och Mattias Stafsing. Företaget har ett uttalat fokus på att tillverka hälsosammare produkter som är eko-smarta och som är helt fria från parabener och sulfater.

Deras torrschampo finns i flera varianter, bland annat i svart och brunt för dig som har lite mörkare hår. Just den här är speciellt inriktad på att ge volym och fräscha upp håret och är ljus i färgen. Den ska också ge struktur och stadga åt håret och avhjälpa fet hårbotten.

Skönhetsbloggen I Make You Smile ger det här torrschampot väldigt goda omdömen. Testaren upplever det som väldigt drygt och att det inte krävs många sprayningar. Hon berättar också att torrschampot lämnar en grå hinna över håret, men att denna försvinner om man gnuggar med fingrarna.

Hon beskriver slutresultatet som matt och fräscht, och med mycket volym. Hon tycker inte att håret blir alltför strävt och att det doftar väldigt gott.

Mycket volym, men blir det fräscht nog?

I andra änden av spektrat har vi skönhetsmagasinet Daisy Beauty, som på sin blogg ger det här torrschampot lägsta möjliga betyg. Testaren upplever att man inte kan hålla flaskan så nära håret som rekommenderas utan att det blir kritvitt. Vidare anser testaren att slutresultatet blir stelt och att det blir för mycket volym och för lite fräschör.

Kundbetygen är mycket höga och det är flera kunder som även de upplever att det här torrschampot ger väldigt mycket volym. De som inte är helt nöjda upplever att håret inte känns helt fräscht, även om det får mycket volym. Vissa anmärker också på att håret känns strävt.

  • Eko-smart
  • Ger mycket volym
  • Vissa testare och köpare tycker inte att håret känns fräscht
86

Bra pris hos: