Locktang bast i test

Test av locktång

Uppdaterat senast 12 april 2019. Baserat på 13 experttester och recensioner.

Så betygsatte vi locktängerna

En plattång är främst till för att platta håret, men det finns ett flertal plattänger som också är designade för att kunna locka håret. Det finns även krustänger och locktänger med ett lite mer otraditionellt utseende. Men det vi har valt att fokusera på här är de två vanligaste typerna: ”vanliga” raka locktänger och kontänger.

Utformningen på kontänger gör att samma tång kan göra lockar i flera storlekar, medan raka plattänger går ofta att köpa i olika storlekar för att bättre täcka upp kundens behov. Vissa kontänger har en så kallad kall topp, som inte blir varm som resten av tången. Detta gör att du kan hålla i denna med fingrarna om så skulle behövas.

Vi har betänkt följande saker när vi har bedömt produkterna:

  • Antal temperaturinställningar och maxtemperatur
  • Uppvärmningstid
  • Sladdlängd
  • Om locktången finns i olika storlekar
  • Slutresultat - finish och lyster på håret
  • Slitage på håret, frissighet och statisk elektricitet
  • Ergonomi och användning
  • Om locktången har automatisk avstängning

Innehålls­förteckning

Bästa locktång 2019

Vi har utsett två testvinnare - den raka locktången Remington Pearl CI9532 blir bästa locktång och Cera CeraWand Ceramic blir bästa kontång.

93
88
90

Därför är Remington Pearl Pro CI9532 den bästa locktången

Remington Pearl CI9532, Babyliss Pro 180 Sublim'Touch, Cera CeraCurly och ghd Curve Classic Curl Tong

Därför är Remington Pearl Pro CI9532 den bästa locktången

Remington Pearl Pro CI9532 tar hem den här klassen, bland annat tack vare höga omdömen och att den ger håret en fin finish. Babyliss Pro 180 Sublim’Touch är även den en bra produkt, men betyget dras ner av det faktum att den har något kort sladd och saknar automatisk avstängning. 

Vill du ha gott om val på temperatur så kan Cera CeraCurly vara något att överväga. Den har hela trettio olika temperaturinställningar och finns i fyra olika storlekar. Ghd Curve Classic Curl Tong stupar på att den bara har en temperaturinställning, men den upplevs av testare som snabb och enkel att använda. 

Slutresultat

Ghd Curve Classic Curl Tong presterar som sagt bra och får pluspoäng av en testpanel för att den är lätt att jobba medCera CeraCurly presterar väl, men vissa av de som har köpt den upplevde att det krävdes lite övning för att tekniken skulle sitta helt och hållet. 

Remington Pearl Pro CI9532 har en beläggning i äkta pärlemor, och testare har gett den plus för den mycket fina finish som den ger håret. Eftersom den bara finns i en storlek kan den dock följaktligen bara göra lockar i en storlek. Babyliss Pro 180 Sublim’Touch har fått omdömet att den är lätt att använda och att lockarna blir väldigt tydliga. 

Uppvärmning och teknologi

Babyliss Pro 180 Sublim’Touch och Remington Pearl Pro CI9532 klarar av sin uppvärmning på 30 sekunder, medan Cera CeraCurly behöver det dubbla. Ghd Curve Classic Curl Tong blir klar på bara 25 sekunder. Babyliss Pro 180 Sublim’Touch och Remington Pearl Pro CI9532 har ett flertal temperaturinställningar, men Cera Cera CeraCurly har som sagt trettio olika inställningar och sticker ut i den aspekten. Remington Pearl Pro CI 9532 har högst maxtemperatur på 210 grader. 

Babyliss Pro 180 Sublim’Touch är den enda av de fyra som inte har automatiskt avstängning. Ghd Curve Classic Curl Tong stängs av på 30 minuter och de övriga efter en timme. Alla locktänger i klassen har en sladd på 280 eller 300 centimeter. Alla fyra har roterbart sladdfäste. 

90
88
82

Därför är Cera CeraWand Ceramic är den bästa kontången

Cera CeraWand Ceramic, Remington Pearl CI95, ghd Curve Creative Curl Wand och Babyliss Easy Curl C20E

Därför är Cera CeraWand Ceramic är den bästa kontången

Cera CeraWand Ceramic är bäst i test i den här kategorin, då det är en lättanvänd locktång som ger bra resultat och som finns i flera storlekar. Den placerar sig precis framför Remington Pearl CI95, framförallt baserat på att den värmer upp sig snabbare än Pearl CI95.

I likhet med ett flertal andra produkter från ghd så är Curve Creative Curl Wand en mycket väl fungerande locktång med snygg design. Det som gör att den inte är bäst är bland annat att den bara har en temperaturinställning, men framförallt att den är väldigt mycket dyrare än sina konkurrenter.

Babyliss Easy Curl C20E är en överlag väl fungerande produkt. Dock finns den bara i en storlek och den får kritik från både testare och köpare som upplever att den är lätt att bränna sig på. Den har också en kortare sladd än sina konkurrenter.

Slutresultat

Pearl CI95 har, i likhet med andra locktänger från Remington, en beläggning i äkta pärlemor som ska ge bättre glans på håret och göra tången mer lättarbetad. Den får också beröm av köparna för hur väl den fungerar. Även CeraWand får goda betyg för slutresultatet. Dock anmärker vissa köpare på att den inte verkar fungera alltför väl på kort hår.

De som har testat Creative Curl Wand menar på att lockarna blir väldigt tydliga och att de håller väl även in på nästa dag. Även med denna finns det frågetecken kring hur den fungerar på kortare hår. Easy Curl får omdömet att den är väldigt lättanvänd och ger ett mycket fint resultat.

Uppvärmning och teknologi

Pearl CI95 och CeraWand har en digital display, Easy Curl har ett vred utan angivelser. Creative Curl Wand har lägre maxtemperatur än de andra,185 grader mot de övrigas 200 eller 210 grader. Det är också den enda temperaturinställningen som finns på just den locktången.

CeraWand uppnår temperatur på snabba 15 sekunder, medan Pearl CI95 och Creative Curl Wand ligger på 25 respektive 30 sekunder. Easy Curl har ingen officiell uppgift på uppvärmningstid, men den har enligt tillverkaren ”snabbuppvärmning”.

Easy Curl får kritik i tester för att ha kort sladd, dock finns ingen uppgift på exakt mått på denna. De övriga har en längd på antingen 260 eller 300 centimeter på sladden. Enligt gängse branschstandard har alla fyra roterbart sladdfäste.