Test: Lodge Carbon Steel - Bra kolstålspanna, om man är villig att jobba för det

Produkt: Stekpanna Material: Kolstål Diameter: 25 cm Induktion: Ja Non-stick-beläggning: Nej Hängögla: Ja Ugnssäker: Ja

Den här pannan kan hantera mycket höga temperaturer, vilket gör den särskilt väl lämpad för att till exempel bryna kött. Den fungerar på alla värmekällor och värms snabbt upp. Den håller också värmen väl både på låga och höga temperaturer.

Pannan behandlas på fabriken med olja baserad på sojabönor för att ge den en naturlig non-stick-yta. Lodge menar att handtaget fungerar väl för alla typer av matlagning, då det är bekvämt att hålla i när stekpannan står på spisen och samtidigt får plats i de flesta ugnar.

Skjuts in i ugnen!

Kundbetygen på den här stekpannan är i genomsnitt mycket höga. Den får bland annat beröm för smidigheten i att kunna lyfta den direkt från spishällen in i ugnen, och de flesta köparna anser att det är en mycket bra stekpanna och att ytan blir mycket bra om man har tillräckligt med tålamod.

Det är vissa som anser att den här stekpannan är alldeles för tung. Förbehandlingen från fabriken faller heller inte alla i smaken, och vissa har haft svårt att få till ytan eftersom den här stekpannan har en ganska grov textur. Detta har lett till att vissa har behövt gå på med sandpapper för att få den slät och kunna få till en bra yta.

  • Ugnssäker
  • Förbehandlad på fabriken
  • Klarar hög värme
  • Upplevs som tung av vissa kunder
  • Kräver en del underhåll
  • Dyr
80