0 100 88 1

Test: Lodge Pre-Seasoned Sauteuse - Bästa gjutjärnspanna

Amerikansk kvalitetsstekpanna

Produkt: Stekpanna Material: Gjutjärn Diameter: 30 cm Induktion: Ja Non-stick-beläggning: Nej Hängögla: Ja Ugnssäker: Ja

Med en gjutjärnspanna fungerar det vanligtvis så att pannan får en naturlig non-stick-beläggning efter några användningar. Men USA-tillverkade Lodge Pre-Seasoned Sauteuse har redan bränts in med olja (kallas även instekning) på fabriken och har därför en bra yta redan från början.

Pannan fungerar på alla typer av hällar och i ugnen (och även lägereldar, om du frågar Lodge). Enligt tillverkaren är pannan tillverkad av premiumjärn som är resistent mot rost och har lång livslängd. Pannan har för övrigt två hällpipar på motsatt sida av varandra, så att du kan hälla ur pannan oavsett hur du håller den.

Kräver sitt underhåll

Den här stekpannan får överlag mycket höga betyg av köparna. De ger den bland annat plus för hur välbyggd den är och hur bra den funkar när man har stekt in den ordentligt. Kunderna påpekar att den både värms upp och håller värmen bra.

Det är dock vissa som har problem med att maten fastnar i stekpannan, och även vissa av de som gillar den här stekpannan tillstår att en gjutjärnspanna kräver en del underhåll. Det är heller inte alla som gillar att pannan har en något ojämn yta, och vissa ger den kritik för att den är väldigt tung.

Den här stekpannan blir vår testvinnare i kategorin gjutjärnspannor.

  • Har två hällpipar
  • Går att ställa in i ugnen
  • Levereras instekt
  • Man får kämpa länge för att underhålla pannan till toppskick
88