0 100 80 1

Test: Sole Fitness F63 - Högpresterande premiumlöpband, passar den som vill ha ett svårslaget prisvärde

Prisklass: Premium Hastighet: 0-18 km/h Antal träningsprogram: 10 st Antal träningsprogram: 10 st Lutning: 0-15 % Motoreffekt: 3.0 hk Längd: 210 cm Bredd: 89 cm Höjd: 144 cm Löpyta (L): 152 cm Löpyta (B): 51 cm Maskinvikt: 115 kg Maximal användarvikt: 147 kg Display: 9 tum bakgrundsbelyst Färg: Blå (Monokrom) Hopfällbar: Ja Transporthjul: 4 st Garanti: 2 år (för hemmabruk) Inkluderade tillbehör: Trådlöst pulsbälte Bruksanvisning: PDF Videoklipp: Produktdemo Montageinstruktion: Youtube

Sole Fitness F63 erbjuder en imponerande kombination av prestanda, kvalitet och användarvänlighet, allt till ett pris som är svårt att slå. Det här är ett bra köp för den seriösa löparen som söker ett pålitligt och hållbart alternativ för hemmabruk.

Träningsprogram och display

Löpbandet är utrustat med en mycket användarvänlig träningsdator som gör det enkelt att navigera bland de olika funktionerna. Vi gillar särskilt de rejäla knapparna nedanför displayen som ger en bra överblick samt snabbar på valet av träningsprogram.

Rejäla och tydliga knappar

Armstöden har stora snabbknappar för lutning och hastighet vilket är en funktion som ökar tryggheten när du snabbt önskar justera någon av parametrarna samtidigt som du springer på bandet.

Snabbknabbar för lustning och hastighet

F63 är kompatibel med diverse träningsappar och det är enkelt att synkronisera dessa till bandet med hjälp av Bluetooth. Du kan även koppla upp telefonen eller surfplattan mot de integrerade högtalarna men räkna inte med något dunderljud. Ärligt talat så har nog de flesta bärbara bluetooth-högtalarna på marknaden betydligt bättre ljudkvalitet.

Bandet har lägstahastighet på 1 km i timmen vilket gör att även nybörjare kan komma igång utan känna sig osäkra. Den breda ramen bredvid bandet bidrar också till löparens säkerhet då det blir lätt att hoppa av bandet i farten.

Löpning på Sole Fitness F63

På tidigare modeller var hållaren för surfplatta felplacerad och skymde displayen. Det har Sole rättat till i den senaste modellen av F63. 

Konstruktion och kvalitet

Sole F63 är genomgående av hög kvalitet, med en konstruktion som lovar en lång livslängd, även vid regelbunden användning. Överlag upplever vi att materialvalen är av samma höga klass som hos storebror Sole Fitness F85 och löpbandet är mycket stabilt.

Designen känns amerikansk, ståtlig och ganska läcker på samma gång. Sole har lagt mer fokus på användarens komfort och löpupplevelse än att försöka vinna titeln snyggaste löpband. Vi hittar flaskhållare, snabbknappar och hylla för surfplattan inom en arms avstånd från löparen vilket är klart godkänt.

Kontollpanel men flaskhållare och hylla för surfplatta

Funktionalitet

F63 erbjuder en rad funktioner som gör din träningsupplevelse mer varierad vilket är bra för motivationen. Med 10 olika träningsprogram och möjligheten till en generös justering av både hastighet (0-18 km/h) och lutning (0-15 %), kan du enkelt skräddarsy dina löppass efter dina behov och mål.

Den bakgrundsbelysta 9-tumsdisplayen gör det enkelt att hålla koll på viktiga träningsdata under passet. Löpbandet är också hopfällbart, vilket sparar utrymme när det inte används. Trots sin höga maskinvikt på 115 kg, är det skapligt lätt att flytta löpbandet tack vare de välplacerade transporthjulen. 

Lätt att fälla ihop

Prestanda

Motoreffekten på 3.0 hk garanterar en smidig och kraftfull drift. Dämpning är av hög klass och bidrar till en skonsam och behaglig löpning. Den ovanligt generösa löpytan mäter 152 cm i längd och 51 cm i bredd, vilket möjliggör en mer avslappnad löpupplevelse, särskilt vid högre hastigheter. Kombinationen av prestanda, funktionalitet och prisvärde gör F63 till ett utmärkt val för både motionärer och ambitiösa löpare.

Vem passar Sole Fitness F63 för?

Sole Fitness F63 uppfyller behoven för olika typer av löpare. Här presenterar vi för vilka typer av användare där detta löpband verkligen kommer till sin rätt, samt några fall där andra alternativ kan vara mer lämpliga. 

Sole Fitness F63 passar bäst för:

- Ambitiösa löpare som söker högpresterande löpband med bra dämpning och rymlig löpyta.
- Konsumenter som prioriterar byggkvalitet och lång livslängd på sin träningsutrustning.
- Användare som uppskattar enkelhet och användarvänlighet i en träningsdator.
- Löpare som önskar en kraftfull motor och avancerade funktioner till ett relativt överkomligt pris.

Sole Fitness F63 passar mindre bra för:

- Konsumenter med mycket sköra golv som kan riskera skada på grund av löpbandets tyngd och de smala transporthjulen.
- Personer som söker ett litet löpband med en extremt lätt konstruktion, eftersom F63 är en relativt stor och tung maskin.
- De som föredrar ett löpband med en större mängd och mer avancerade träningsprogram, då F63 erbjuder 10 stycken.

Vilka andra löpband är intressanta?

Om du har större budget är givetvis storebror Sole Fitness F85 en intressant kandidat. Den har en större löpyta, starkare motor och en högre maxhastighet. Ett annat intressant alternativ om du bor i lägenhet kan vara Master Fitness T25. Den har samma fina maxhastighet men med en mindre löpyta vilket gör att den inte tar upp lika stor golvyta. Om du söker ett löpband med fokus på intervallträning ska du titta närmare på NordicTrack EXP10i. Den erbjuder löpning i både uppförs- och nedförsbacke samtidigt som den har en hög maxhastighet och en stark motor.

  • Utmärkt byggkvalitet & dämpning, rymlig löpyta, kraftfull motor, pulsbälte ingår
  • Något smala transporthjul