0 100 80 1

Test: Sole Fitness F85 - Lyxigt löpband med fantastiskt prisvärde & prestanda, passar den som vill ha stor löpyta

Prisklass: Premium Hastighet: 0-20 km/h Antal träningsprogram: 10 st Antal träningsprogram: 10 st Lutning: 0-15 % Motoreffekt: 4 hk Längd: 207 cm Bredd: 93 cm Höjd: 144 cm Löpyta (L): 153 cm Löpyta (B): 56 cm Maskinvikt: 144 kg Maximal användarvikt: 150 kg Display: Typ: Bakgrundsbelyst LCD Färg: Blå (Monokrom) Storlek: 9 tum Hopfällbar: Ja Transporthjul: 4 st Garanti: 2 år (för hemmabruk) Inkluderade tillbehör: Pulsbälte, högtalare, flaskhållare Videoklipp: Produktdemo : Montageinstruktion

Sole Fitness F85 är ett prisvärt löpband i premiumklassen som är byggd för att klara åtskilliga mils löpning. Med sin höga driftsäkerhet och starka motor så är den perfekt för dig som är seriös med din träning. Det erbjuder en genomtänkt och användarvänlig träningsdator med fokus på smidighet före avancerade digitala lösningar. Här är en fördjupad recension av denna högpresterande träningsmaskin:

Träningsprogram och display

Sole Fitness F85 har 10 olika träningsprogram vilket ger en tillräcklig träningsvariation och möjlighet för löparen att kunna fokusera på olika aspekter av kondition och styrka. Man kan med några få knapptryck skapa egna träningsprogram som är skräddarsydda för just dina behov. Vi vet med erfarenhet att det är den egenkomponerade träningspassen man kommer använda sig av mest.

Display och kontroller

Maskinens display är en bakgrundsbelyst LCD-skärm på 9 tum, det gör att träningsinformation blir lätt att överblicka och läsa av under löppasset. Kontrollpanelen är användarvänlig med stora och tydliga knappar - det är överraskande enkelt att navigera sig fram mellan olika funktioner och program.

Användarvänlig kontrollpanel

En annan detalj vi gillar skarpt är löpbandets snabbknappar, de gör att du snabbt och tryggt kan göra justeringar mitt under ett pågående träningspass. Snabbknapparna är lättåtkomliga även under löpning då de är placerade på armstöden.

“Snabbknappar på armstöden

Konstruktion och kvalitet

Byggkvaliteten på Sole Fitness F85 är imponerande, med en robust och stabil konstruktion tycker vi att den på ett bra sätt speglar produktens sanna premiumvärde. Löpytan är generös och mäter 152 cm i längd och 56 cm i bredd vilket borgar för ett tryggt och fritt löpsteg. Även om det inte skiljer många centimeter så upplever vi att skillnaden är påtaglig större i jämförelse den billigare syskonmodellen Sole Fitness F63.

Stor och bekväm löpyta

När det gäller dämpning så har Sole verkligen lyckats väl med att balansera upp detta på ett bra sätt. Vår upplevelse är att dämpningen varken är för mjuk eller för hård. En mjukare dämpning kan ge en svampig känsla och kan även leda till mindre effektiv träning samtidigt som en för hård dämpning sliter på knä, rygg och leder vilket ökar risken för skador. Den fina balansen i dämpningen på F85 gör att du kan njuta av en effektiv men samtidigt säker löpupplevelse.

Rejäl och välbyggd konstruktion

Funktionalitet

Lutningen är generös och ger dig möjlighet att justera intervallet mellan 0 och 15%. Du kan därmed öka intensiteten i din träning och löpning i uppförsbacke ökar belastningen på benmusklerna, ökar pulsen och därmed även fettförbränningen.

Användarvänligheten är en annan fördel med Sole Fitness F85 som med sina snabbknappar och intuitiva kontrollpanel gör att det går snabbt och enkelt att komma igång med din träning. Vi skulle även vilja lyfta fram avsaknaden av diverse krimskrams som en orsak till varför maskinen är så användarvänlig. Andra löpband med betydligt fler träningsprogram och andra digitala funktioner (som ofta är svåra att förstå sig på) kan vara extremt frustrerande att navigera sig fram emellan när det enda man vill är att komma igång med löpträningen.

Användarvänliga och tydliga funktioner

Bruksanvisningen innehåller både tydliga bilder och tillräckligt beskrivande text för att du ska kunna komma igång med din löpning snabbt. Vi gillar att bruksanvisningen även går att ladda ner från tillverkarens hemsida, för ärligt talat: vem orkar spara tjocka manualer i pappersform nuförtiden?

Trots sin mycket höga vikt på 144 kg går det förvånansvärt lätt att rulla iväg bandet till önskad plats - tack säger vi till de fyra transporthjulen! Men, det är ingen lek att transportera löpbandet upp eller ner mellan våningsplan. De otympliga måtten gör att bandet upplevs väga ännu mer och det finns risk att skada både kroppsdelar och inredning. Se till att vara tillräckligt med bärare och ha gärna diverse hjälpmedel nära till hands om löpbandet ska lyftas ner till exempelvis en källare. Ett tips är att använda sig av två långa plankor och lägga längs med trappan så bandet sakta kan glida ner. När löpbandet väl är på plats så sparar man utrymme genom att enkelt fälla upp det.

Löpbandet är enkelt att flytta med bra transporthjul

Prestanda

Bandet drivs av en kraftfull 4 hk motor, som tillhandahåller en jämn och faktiskt ganska tyst drift. Den maximala hastigheten som kan uppnås är 22 km/h vilket bör räcka för de allra flesta, även vid högintensiv intervallträning.

Bandet kan hantera en maximal användarvikt på 150 kg, vilket vittnar om dess robusta konstruktion och hållbarhet. Det gör F85 till ett mycket bra val även för tunga personer som söker ett pålitligt och stabilt löpband för både löpträning och powerwalks.

Löpning på Sole Fitness F85

Vem passar Sole Fitness F85 för?

Sole Fitness F85 uppfyller behoven för många olika typer av löpare. Här presenterar vi för vilka typer av användare där detta löpband verkligen kommer till sin rätt, samt några fall där andra alternativ kan vara mer lämpliga.

Sole Fitness F85 passar bäst för:

1. Motionärer på alla nivåer: Den erbjuder inte bara flera olika träningsprogram, träningsdatorn gör det också möjligt att skräddarsy speciella löppass efter just dina behov och förmåga.
2. Långdistanslöpare: Med en så pass robust och stabil konstruktion samt en stark motor, så passar det här löpbandet fint även för längre träningspass.
3. De med begränsat utrymme: Även om löpytan är ganska stor så hjälper den fällbara designen till med att minska förvaringsutrymmet när löpbandet inte används.
4. Teknikintresserade: Med funktioner som Bluetooth-anslutning och integrerade appar, passar F85 även de som är nyfikna på den digitala världen.
5. Individer som söker en långvarig investering: Med så pass påkostade materialval, stark motor och välbyggd ram så är det här ett löpband med lång förväntad livslängd.

Sole Fitness F85 passar mindre bra för:

1. Budgetmedvetna konsumenter: F85 kan vara något på den dyrare sidan, vilket gör den mindre tilltalande för de som har en begränsad budget.
2. Nybörjare eller användare med lägre krav: De som bara tänker använda löpbandet sporadiskt kanske inte utnyttjar alla avancerade funktioner som F85 erbjuder, vilket kan göra att de betalar för mer än de behöver.
3. Små lägenheter eller bostäder med begränsat utrymme: Även om den är fällbar, tar den fortfarande upp en betydande mängd utrymme och kanske inte passar in i mindre bostäder.

Vilka andra löpband är intressanta?

Om plånboken inte riktigt räcker till är Sole F65 en intressant kandidat. Den klarar faktiskt en högre maximal användarvikt, har nästan lika stor löpyta och motorstyrka. För dig som bor i lägenhet kan Master Fitness T25 vara ett smidigt och prisvärt alternativ. Den har nästan samma fina maxhastighet men är betydligt mer kompakt vilket sparar massor av utrymme. Om du söker ett löpband med ännu fler digitala funktioner ska du titta närmare på NordicTrack EXP10i. Den är utrustad med en 10-tums pekskärm i fullfärg och är kompatibel med bland annat den populära träningsappen iFit.

  • Svårslaget prisvärde, förträfflig byggkvalitet & dämpning, mycket rymlig löpyta, kraftfull motor
  • Transporthjulen kunde varit bredare