0 100 88 1

Test: Magimix Compact 3200 XL - Gott om tillbehör

Produkt: Matberedare Prisklass: Mellan Skålkapacitet: 2,6 liter Effekt: 650 watt Hastigheter: 1 Pulsfunktion: Ja Vikt: 9,3 kg Höjd och bredd: 39,5x22,5 cm

Magimix Compact 3200 XL har gott om medföljande tillbehör. Bland annat följer det med tre skålar i olika storlekar, en degknådare, en äggvisp och ett universalblad. Magimix skickar även med en receptbok, och det går att hämta ytterligare inspiration från Magimix’ egen app.

Alla tillbehören är fria från BPA och går att diska i diskmaskin. Det medföljer en förvaringslåda för alla tillbehören. Motorn har en effekt på 650 watt, men det finns bara en hastighet och en pulsfunktion. Maskinen är också tämligen tung, då den väger 9,3 kg.

Degen gick inte att få till

Good Housekeeping beskriver den här modellen som en kompakt, solid maskin med bra prestanda överlag och som är enkel att använda. Systemet med tre olika skålar menar de är användbart och de anser att det är enkel att byta mellan olika skålar och tillbehör. Maskinen får också plus i kanten för att den är tystlåten.

Det som drar ner betyget är att det under testet inte gick att få till en bra kakdeg, något som Good Housekeeping spekulerar i beror på att bladen är för korta för att kunna blanda till en jämn deg. Andra typer av kakdegar resulterade i väldigt kompakta kakor som inte jäste dom de skulle.

  • Flera tillbehör
  • Bra effekt
  • God skålkapacitet
  • Tung
  • Bara en hastighet
  • Inte optimal för deg
88

Bra pris hos:

Källor

Good Housekeeping - juli 2014
Experttest av Magimix Compact 3200 XL