Test: Maria Nila Dry Shampoo - Sätter miljön främst

Produkt: Torrschampo Prisklass: Premium

Maria Nila är ytterligare ett exempel på en tillverkare som har haft ett väldigt starkt miljöfokus när de har tagit fram sina produkter. Alla deras produkter är 100% veganska, klimatkompenserade, fria från sulfater och parabener och de testar inte på djur.

Det här torrschampot fräschar upp håret, avlägsnar fett och ger volym. Det har en funktion som kallas Colour Guard Complex som skyddar håret mot UV-strålning och fria radikaler. I enlighet med företagets policy är förpackningen 100% klimatkompenserad.

Tidningen Mama ger det här torrschampot fyra av fem i betyg. De berömmer det bland annat för att det är lätt och enkelt att borsta ur och de upplever också att det går att använda under flera dagar utan att bli kladdigt. De tycker doften är bra och att håret får bra volym.

Ger även viss stylingeffekt

Metro Mode är inte fullt lika positiva, men har ändå några bra saker att säga om det här torrschampot. De tycker att det passar bra för de som har mörkt hår, då det inte lämnar några vita fläckar, och de tycker att resultatet blir fräscht med stadga och volym. De gillar också doften väldigt mycket. Dock upplever de att håret blir strävt.

Köparna är överlag väldigt nöjda med det här torrschampot, bland annat för hur mycket volym det ger håret och för hur drygt det är. Dock är det inte alla som uppskattar stylingeffekten som det här torrschampot har, vissa jämför det med en hårspray.

  • Miljöfokus
  • UV-skydd
  • Ger mycket volym
  • Kan lämna en sträv yta
87

Bästa pris hos:

Expressen - maj 2015
Experttest av tio torrschampon

NordicFeel - maj 2018
Experttest av fem torrschampon

Metro Mode - mars 2017
Experttest av två torrschampon

Mama - januari 2018
Experttest av sju torrschampon