Test: Maria Nila Sheer Silver Shampoo - Starkt miljöfokus med gott resultat

Produkt: Silverschampo Prisklass: Mellan

Maria Nila har haft ett hundraprocentigt fokus på miljön när de har tagit fram sina produkter. Detta märks på att deras produkter inte testas på djur, de är fria från sulfater och parabener, de är klimatkompenserade och de är också veganska.

Tidningen Mama är mycket nöjda med det här schampot och ger det en fyra av fem i betyg. De framhåller schampot som väldigt effektivt, i synnerhet efter ett par användningar. De upplever att resultatet blir väldigt bra, samtidigt som schampot är skonsamt mot håret. Den enda betänklighet de har är att de inte upplever produkten som särskilt dryg.

Kunderna gillar miljötänket

Överlag så är även köparna väldigt positiva. Produkten får beröm för hur väl den tar bort gula nyanser och för att den doftar gott. Den får även beröm för att den inte missfärgar eller lämnar några lila eller blå nyanser, samt för företagets miljötänk.

Bland de inte helt positiva omdömena går det bland annat att läsa att vissa upplever att schampot inte helt och hållet ger den effekt det ska, något som de tror beror på att produkten är gjord för att vara ”svagare” för att inte slita på håret. Vissa glutenintoleranta kunder har även fått en reaktion av schampot, som innehåller veteprotein.

  • Miljövänlig
  • Inte djurtestad
  • Skonsam mot håret
  • Vissa upplever effekten som ”svag”
  • Allergiker har reagerat på veteproteinet
82