0 100 84 1

Test: Mauviel M’Steel - Bästa kolstålspanna

Fungerar på häll såväl som i ugn

Produkt: Stekpanna Material: Kolstål Diameter: 28 cm Induktion: Ja Non-stick-beläggning: Nej Hängögla: Ja Ugnssäker: Ja

Fransktillverkade Mauviel M’Steel är tillverkad i svart kolstål, en färg som den får när den hettas upp under slutet av tillverkningsprocessen. Kolstålet har hög densitet för att undvika att olika lukter fäster i pannan. Pannan är enligt tillverkaren lättare än motsvarande gjutjärnspanna.

Den här stekpannan går att använda på alla värmekällor och även i ugnen. En generell egenskap hos kolstålspannor är en god värmefördelning. Som med andra kolstålspannor så får den en non-stick-yta med tid, men den här modellen är förbehandlad med bivax från fabriken.

Blandade resultat i test

Mauviel M’Steel har testats av Good Housekeeping, som ger den 3 av 5 i betyg. De tycker att den är bra på att sjuda och ger en fin färg på kött. De gillar också att handtaget inte blir varmt och att pannan går att ställa in i ugnen.

Däremot så anser de inte att värmefördelningen är den bästa, och de har också sina betänkligheter kring rengöring då det inte går att köra pannan i diskmaskin och man inte bör använda diskmedel. De tycker inte att maten fastnar i någon mindre utsträckning än med andra stekpannor. Vidare menar de att pannan kräver mycket underhåll för att fungera som den ska.

Den här stekpannan blir vår testvinnare för den här kategorin.

  • Ugnssäker
  • Handtaget blir inte varmt
  • Tveksam värmefördelning i test
  • Tämligen dyr
  • Bör inte maskindiskas
84

Bra pris hos:

Källor

Good Housekeeping - december 2012
Experttest av Mauviel M'Steel