Remington Proluxe S9100

Test av plattänger

Baserat på 7 experttester och recensioner.

Så betygsatte vi plattängerna

En plattång kan användas för att platta eller locka håret. Plattornas kvalitet och material är viktigt för slutresultaten men även funktioner såsom uppvärmningstid och sladdlängd kan påverka hur bra den fungerar för just dig. Vi har därför tagit följande i beaktande:

  • Ergonomi och användning
  • Uppvärmningstid
  • Stängs plattången av automatiskt och hur lång tid tar detta
  • Material på plattorna
  • Maxtemperatur, temperaturinställningar och jämnhet i värmen
  • Längd på sladden
  • Slitage på håret, frissighet och statisk elektricitet
  • Slutresultat för att platta håret och för lockar.

Innehålls­förteckning

Bästa plattång 2019

Vi har utsett tre testvinnare - mellanklassplattången Remington PRO-luxe S9100E blir bäst i test. Remington Keratin Therapy Pro S8690 blir bästa billiga plattång och ghd Gold V Classic blir bästa premiumplattång.

92
88
87

Därför är Remington PRO-luxe S9100 den bästa mellanprisplattången

OBH Nordica Straight & Curl Nano Pro, Remington PRO-luxe S9100E och HH Simonsen True Divinity

Därför är Remington PRO-luxe S9100 den bästa mellanprisplattången

Bäst i test 2019 i det här prissegmentet för plattång blir Remington PRO-luxe S9100, en plattång som är funktionsrik samtidigt som den har ett attraktivt pris. Den har bland annat ett flertal temperaturinställningar och en innovativ värmeteknologi.

OBH Nordica Straight & Curl Nano Pro är även den en funktionell plattång som ger gott resultat, och den har hög kundnöjdhet. Utformningen på plattången gör att det potentiellt sett är den bästa plattången för lockar, men sammantaget kan den inte riktigt mäta sig med Remington när det gäller funktioner.

Även om HH Simonsen True Divinity är en väl fungerande produkt med flera användbara funktioner så är den dyrare än sina konkurrenter i den här prisklassen, och det högre priset känns svårt att motivera.

Uppvärmning och teknologi

Remington PRO-luxe är klart snabbast i den här kategorin, då den blir klar på bara 15 sekunder. HH Simonsen True Divinity är snabb på lägre temperaturer, men behöver upp emot 25 sekunder på högre temperaturer. OBH Nordica Straight & Curl behöver hela 30 sekunder för sin uppvärmning.

Även när det gäller temperaturinställningar ligger Remington PRO-luxe i framkant. Den har hela nio olika temperaturer att välja på, varav den högsta är 230 grader. OBH Nordica Straight & Curl har samma maxtemperatur, men ”bara” fem olika inställningar. Samma sak med HH Simonsen True Divinity, men den har en lägre maxtemperatur på 210 grader.

OBH Nordica Straight & Curl har rörliga plattor med så kallad nanokeramisk beläggning, som ska ge minskad friktion, ökad glans och motverka statisk elektricitet. Även HH Simonsen True Divinity har rörliga plattor, som är dubbelt teflonklädda. Remington PRO-luxe använder vad Remington kallar OptiHeat-teknologi, som optimerar värmefördelningen för bästa resultat.

Användande och slutresultat

Om du har tänkt använda plattången även för att locka håret kan OBH Nordica Straight & Curl vara något att överväga, då metallbeläggningen fortsätter även på utsidan för att underlätta lockandet. OBH Nordica skickar med ett fingerskydd, utifall att du skulle komma åt plattorna med fingrarna. Både testare och kunder är nöjda med den, även om vissa anser att de lägre temperaturerna inte ger så bra resultat.

En testare har beskrivit HH Simonsen True Divinity som en plattång som är snabb och enkel att jobba med, och att den känns som en pålitlig produkt. Testaren upplever även att resultatet står sig väl även dagen därpå.

Både testare och köpare ger Remington PRO-luxe höga betyg, och köparna upplever den som lättanvänd och att slutresultatet blir mycket bra.

90
87
81

Därför är Remington Keratin PRO S8590 den bästa budgetplattången

Ga.Ma CP1 Ceramic Digital, Babyliss iPro 230 iCurl ST70E och Remington Keratin Therapy Pro S8690

Därför är Remington Keratin PRO S8590 den bästa budgetplattången

Remington Keratin Therapy PRO S8590 är en plattång med väldigt många smarta funktioner och samtidigt ett lågt pris. Den har bland annat innovativ teknologi för att vårda håret, fuktsensorer och digital display, och den blir också bäst i budgetklassen, trots att den är den inte är särskilt billig jämfört med de två andra modellerna i den här prisklassen.

Är det väldigt viktigt med en lång sladd kan Ga.Ma CP1 Ceramic Digital vara något för dig, då den har en tre meter lång sladd, jämfört med de andra två som ligger på strax under två meter. Den får överlag höga betyg, med ett par smärre minusposter.

Babyliss har tänkt speciellt på dig som vill locka håret med plattången när de har designat iPro 230 iCurl ST70E och gett plattorna en speciell utformning för att göra det enklare. Ovan nämnda faktum att den har en kort sladd är en av de saker som drar ner betyget på den.

Uppvärmning och teknologi

Ga.Ma CP1 är den snabbaste av de tre när det gäller uppvärmning, den behöver bara tio sekunder. Dock tar Remington Keratin Therapy Pro bara fem sekunder längre. Skillnaden mellan Ga.Ma CP1 och Babyliss iPro 230 är dock hela tio sekunder, vilket inte är helt försumbart.

Maxtemperaturerna är i stort sett identiska, men Remington Keratin Thepary Pro har fem olika temperaturinställningar mellan 160 och 230 grader, medan Babyliss iPro 230 har två (150 eller 230 grader) och Ga.Ma CP1 bara en på 220 grader.

Remington Keratin Therapy Pro har rörliga plattor, och även en sensor som känner av hur fuktigt ditt hår är och kan justera temperaturen därefter. Även Ga.Ma CP1 har rörliga plattor, med så kallad Ceramic Crystal Coating som ska minska friktionen.

De titaniumkeramiska plattorna på Babyliss iPro 230 är böjda för att underlätta för dig om du ska locka håret, och de är dessutom designade för att göra håret glansigare och ge det en mjukare finish.

Användande och slutresultat

Remington har tagit fasta på att hår består av keratin och gett Remington Keratin Therapy Pro en så kallad keratinkeramisk beläggning. Denna aktiveras av värme och ger håret styrka, lyster och bättre skydd. I en recension beröms Remington för detta och testarenb menar att det ger synbara resultat på håret, samt att tången i stort fungerade väldigt väl.

Ga.Ma CP1 får beröm av köparna för slutresultatet, och flera uttrycker förvåning över hur bra den fungerar med tanke på det låga priset. Det vanligaste som kunderna hakar upp sig på är det faktum att det bara finns en temperaturinställning.

Lockningsresultatet med Babyliss iPro 230 blir inte alltid det bästa, trots utformningen. En testare tycker att det inte alls fungerar, dock påpekar hon att det kan bli olika resultat beroende på hårtyp. En annan testare lyckades locka, men tyckte inte att det såg naturligt ut. Plattningsresultatet är desto bättre.

90
86
85

Därför är ghd V Gold Classic den bästa premiumplattången

ghd V Gold Classic, ghd Platinum och ghd V Gold Max

Därför är ghd V Gold Classic den bästa premiumplattången

Urvalet i denna prisklass är lite speciellt, då vi har valt att jämföra tre olika plattänger från ghd. Detta kommer sig av det faktum att ghd har flera högt betygsatta produkter i det här prisläget, och vi anser att de är svåra att överträffa. Dock skiljer sig deras produkter lite, vilket gör att en jämförelse känns motiverad då det kanske inte är självklart vilken du ska köpa.

Gold Classic är bästa premiumplattång, och den är liksom sin föregångare ghd IV Original Styler en mycket välfungerande produkt med höga omdömen. Gold Max har en lite annorlunda utformning och lämpar sig bättre för de som har längre och tjockare hår. För andra hårtyper, så som tunt och mer sprött hår, så lämpar sig tången inte lika väl.

Platinum är en annan typ av produkt än syskonen från Gold-kollektionen. Den har en design som särskiljer sig och lite fler funktioner, med bland annat en annan typ av värmeteknologi. Detta medför dock ett högre pris, vilket i slutändan gör att den inte når upp till ghd Gold Classics betyg.

Uppvärmning och teknologi

Genomgående för ghd:s produktlinje är att det bara finns en värmeinställning på 185 grader, vilket enligt flera tillverkare är den optimala temperaturen för plattning. ghd Gold Max tar längre tid på sig att värma upp, 30 sekunder, vilket inte är ovanligt för en bredare plattång. ghd Gold Classic och ghd Platinum behöver 15 respektive 20 sekunder.

ghd Gold Classic har två värmezoner, så kallad dual-zone-teknologi, som är designad för att ge plattången en jämnare värme. ghd Platinum är snäppet bättre med tre olika värmezoner på varje platta. ghd uppger att den här funktionen ska vara skonsammare för håret och ge ett bättre resultat.

Användning och slutresultat

ghd Gold Max är som sagt designad för tjockare och längre hår, men fungerar även bra för andra hårtyper då de bredare plattorna gör att du kan platta mer hår i ett och samma drag. En testare upplever dock att de bredare plattorna inte kan göra små lockar. I övrigt gör den sitt jobb bra.

Omdömena om ghd Gold Classic är mycket höga, och testare har bland annat lyft fram att den är mycket lätt att använda. Även kunderna är väldigt nöjda med hur väl den fungerar. Ett minus som en testare noterar är att lockningen verkar fungera mindre bra, och testaren tror att så inte hade varit fallet om det hade funnits fler temperaturinställningar.

Avsaknaden av valmöjlighet på temperatur går igen även hos ghd Platinum. Slutresultatet är dock mycket bra och omdömena är goda både från testare och kunder. Som det har nämnts ovan är dock priset högre, och vissa som har testat den är osäkra på om det känns motiverat att köpa den här produkten snarare än en billigare ghd-plattång.