portrait 1360829 1922

Test av silverschampo

Baserat på 19 experttester och recensioner.

Så betygsatte vi silverschampona

Ett silverschampo är främst till för dig som har ett väldigt ljusblont eller till och med grått eller vitt hår, men med vissa gula toner kvar. Schampot hjälper till att neutralisera de gula tonerna för att ge håret en överlag mer kall nyans. Det kan även fungera för att ta bort ljusa toner i mörkare hår.

Det här har vi tänkt på när vi har jämfört produkterna:

  • Hur dryg produkten är
  • Om håret blir rent
  • Huruvida håret blir mjukt
  • Om schampot kan ge glans och lyster
  • Hur bra resultatet blir
  • Hur många tvättar som krävs innan man kan se skillnad
  • Om schampot färgar av sig

Prisklasserna är baserade på ett jämförelsepris beräknat på från priset på den största allmänt tillgängliga förpackningen.

Innehålls­förteckning

Bästa silverschampo 2019

Vi har utsett tre testvinnare - mellanklassilverschampot Sachajuan Silver Shampoo blir bäst i test. Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo blir bästa billiga silverschampo och Löwengrip Blonde Perfection Silver Shampoo blir bästa premiumsilverschampo.

93
85
82

Därför är Sachajuan Silver Shampoo det bästa mellanklassilverschampot

Sachajuan Silver Shampoo, Björn Axén Cool Silver Shampoo och Maria Nila Sheer Silver Shampoo

Därför är Sachajuan Silver Shampoo det bästa mellanklassilverschampot

Svenska frisörkedjan Sachajuan, skapad av frisörerna Sacha och Juan, går på knockout med sitt silverschampo. Det ger ett mycket gott resultat och återfuktar även håret på ett väldigt bra sätt, vilket är anmärkningsvärt då silverschampon tenderar att slita på håret. Därför anser vi att det här är det silverschampo du bör köpa i den här prisklassen.

Björn Axén Cool Silver Shampoo är även det en mycket bra produkt som innehåller bland annat honung för att vårda ditt hår bättre. Det får dock lite minus i kanten av vissa köpare för att det inte verkar som utlovat, och vissa har även varit med om att det har färgat av sig på naglarna.

Är miljön en viktig aspekt för dig kan Maria Nila Sheer Silver Shampoo vara något att fundera på, då Maria Nila har ett väldigt genomgående miljötänk. Produkten fungerar också överlag bra, den doftar gott och tycks inte färga av sig. Dock är alla kunder inte helt nöjda med resultatet, och det har även utlöst allergiska reaktioner hos vissa.

91
87
84

Därför är Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo det bästa budgetsilverschampot

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo, Matrix Total Result Color Obsessed So Silver Shampoo och Schwarzkopf BC Color Freeze Silver Shampoo

Därför är Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo det bästa budgetsilverschampot

Alla tre produkter vi testat i den här prisklassen får goda omdömen av både testare och köpare, och det är i slutändan småsaker som skiljer dem åt. Bäst i test blir Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo, eftersom att det vårdar håret och ger ett snabbt resultat. Ett minus är att schampot kan färga av sig på t.ex. händerna.

Schwarzkopf BC Color Freeze Silver Shampoo får plus i kanten för att den är billig, men det är inte alla kunder som är helt nöjda med resultatet det ger. Vissa upplever också att håret blir torrt av den här produkten, det är dock något som inte är helt ovanligt bland silverschampon.

Matrix Total Result Color Obsessed So Silver Shampoo har fått väldigt höga betyg av köpare och bra omdömen av testare. Det som väger ned betyget är priset, som kanske inte är så högt för ett silverschampoo rent allmänt, men ändå högre än konkurrenterna i den här prisklassen. Det kan också ge håret en något lila ton vid överanvändning.

91
86
79

Därför är Löwengrip Blonde Perfection Silver Shampoo det bästa premiumsilverschampot

Löwengrip Blonde Perfection Silver Shampoo, GK Hair Silver Bombshell Shampoo och Oribe Beautiful Color Bright Blonde Shampoo

Därför är Löwengrip Blonde Perfection Silver Shampoo det bästa premiumsilverschampot

Du kanske har dina betänkligheter om hur bra en produkt som en kändis har satt sitt namn på egentligen är. Men Isabella”Blondinbella” Löwengrips Blonde Perfection Silver Shampoo blir faktiskt vår testvinnare för den här prisklassen, bland annat för att den verkar snabbt och bra och för att doften går hem hos de flesta.

GK Hair Silver Bombshell Shampoo får minus i kanten för att vissa köpare har upplevt att det kan färga av sig, samt på grund av att det inte tycks ge så bra resultat för alla. Det har dock fått goda omdömen i tester och får bland annat beröm för att det ger lyster och återfuktar håret på ett bra sätt.

Den klart dyraste produkten i den här prisklassen är Oribe Beautiful Color Bright Blonde Shampoo, men tyvärr går det inte att säga att det är den bästa produkten. Omdömena är överlag positiva, men en recension pekar på att det inte fungerade så bra i flera avseenden, och det markant högre priset går inte att bortse från.