girl 1246525 1922

Test av torrschampo

Baserat på 14 experttester och recensioner.

Så betygsatte vi torrschampona

Ett torrschampo kan vara en räddare i nöden för dig som antingen har väldigt bråttom, eller om du bara inte har lust att tvätta håret just idag. Beroende på vilken produkt du väljer kan du få ett resultat som inte skvallrar om att du hoppade över hårtvätten och som i vissa fall håller över flera dagar.

Vi har tagit hänsyn till följande saker när vi har bedömt de olika produkterna:

  • Hur enkel produkten är att applicera
  • Hur mycket produkt som behövs för ett bra resultat
  • Om det blir några synliga rester i håret
  • Hur länge håller resultatet
  • Doften på produkten
  • Hur blir texturen i håret, strävt eller ”rent”
  • Fungerar schampot som stylingprodukt
  • Fungerar schampot lika bra oavsett hårfärg

Prisklasserna ser ut som följer: budget upp till 400 kr/liter, medel 400-800 kr/liter och premium 800 kr/liter och uppåt. Prisklasserna är satta utifrån jämförelsepriset per liter på en normalstor förpackning.

Innehålls­förteckning

Bästa torrschampo 2019

Vi har utsett tre testvinnare - mellanklasstorrschampot Living Proof Hair Day Dry Shampoo blir bäst i test. Toni&Guy Casual Matte Powder Dry Shampoo blir bästa billiga torrschampo och Moroccanoil Dry Shampoo Dark/Light Tones blir bästa premiumtorrschampo.

93
90
86

Därför är Living Proof Perfect Hair Day det bästa mellanklasstorrschampot

Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo, Amika Perk Up Dry Shampoo och Lernberger Stafsing Dryclean

Därför är Living Proof Perfect Hair Day det bästa mellanklasstorrschampot

Living Proof Perfect Hair Day använder sig av en kemisk lösning där torrschampot kapslar in smuts och ofräsch doft, som sedan följer med när du borstar ur torrschampot. Resultatet blir en fräsch känsla och volym i håret som uppskattas av både testare och köpare och det här torrschampot blir bäst i test i den här prisklassen.

Amika Perk Up är en generellt sett väldigt populär produkt som levererar ett bra resultat. Både testare och kunder upplever att den är lätt att applicera, och förpackningen får också mycket beröm. Kritik mot doften är det som väger ner det här torrschampot mest.

Dryclean från svenska Lernberger Stafsing försöker profilera sig som ett hälsosammare och hållbarare torrschampo som ger väldigt mycket volym till håret. Det är dock inte alla användare som har lämnat recension som upplever att håret känns särskilt fräscht, och ytan på håret kan vara tveksam. Den här ljusa varianten kan lämna synbara rester på mörkt hår, men det finns varianter för svart och brunt hår.

90
88
85

Därför är Toni&Guy Casual Matte Powder Dry Shampoo det bästa budgettorrschampot

Toni&Guy Casual Matte Powder Dry Shampoo, Batiste Dry Shampoo Original och Löwengrip Good to Go Dry Shampoo

Därför är Toni&Guy Casual Matte Powder Dry Shampoo det bästa budgettorrschampot

Casual Matte Powder Dry Shampoo från välkända frisörkedjan Toni&Guy är bäst i den här prisklassen. Köparna är väldigt nöjda med hur det presterar, dock är det vissa som inte är överens med doften. Överlag får den höga betyg i tester, men en testare upplevde att det kunde bli en del rester kvar i håret.

Batiste Dry Shampoo Original är den billigaste av alla torrschamposorter vi har jämfört. Den är också väldigt populär på den svenska marknaden, bland annat tack vare att den är så billig att köpa. Köparna är väldigt nöjda med den, även tack vare torrschampots slutresultat. En testare påpekar dock att det är viktigt att följa instruktionerna för bästa resultat.

Isabella “Blondinbella” Löwengrips torrschampo Good to Go får goda omdömen av både testare och kunder för hur väl det fungerar. Det ger stadga och volym åt håret, och användarna upplever att håret känns fräscht. Dock tycker både testare och vissa kunder att doften är sötsliskig, på gränsen till outhärdlig.

90
87
85

Därför är Moroccanoil Dry Shampoo det bästa premiumtorrschampot

Moroccanoil Dry Shampoo Dark/Light Tones, Maria Nila Dry Shampoo och Kevin Murphy Fresh Hair

Därför är Moroccanoil Dry Shampoo det bästa premiumtorrschampot

Bästa premiumtorrschampo blir Moroccanoil Dry Shampoo, som försöker tilltala en bredare massa genom att erbjuda två olika färgtoner, så att du inte ska behöva applicera en ljus spray i mörkt hår. Det är ett väldigt finkornigt torrschampo som inte lämnar några rester och doftar gott. Dock kan doften bli överväldigande om du applicerar för mycket av den här produkten.

Maria Nila Dry Shampoo profilerar sig på att ha ett genomgående miljötänk, med klimatkompenserade förpackningar och att inte testa sina produkter på djur. Testare upplever att man får ett bra resultat och att doften är angenäm. Dock får den lite kritik av vissa köpare för att den är för mycket som en hårspray.

Kevin Murphy Fresh Hair får även den beröm av testare, som anser att resultatet blir bra och att det håller i flera dagar. Men även om doften går hem hos testarna så är det vanligare att köparna inte tycker om den, ens bland de som tycker att produkten fungerar bra i övrigt. I vissa tester har det också uppstått en sträv yta på håret efter applicering.