0 100 85 1

Test: Dyson 360 Eye - Utomordentlig på städning, men något hög

Produkt: Robotdammsugare Prisklass: Premium Filter: Tvättbart Ljudnivå: 70 dB Dammbehållare: 0,33 L Höjd: 12 cm Bredd: 24,2 cm Vikt: 2,4 kg Laddningstid: 150 min Batteritid: 45 min Mobilapp: Ja Trappsensor: Ja

Dyson är kända för att producera okonventionella, men välfungerande produkter. Om du till exempel tittar på en hårtork eller en dammsugare från Dyson så ser de inte ut som någonting du har sett förut, och deras robotdammsugare 360 Eye går lite på samma linje.

Den är förvisso tämligen likartad i designen som andra robotdammsugare, med en rund form, men den är snyggt utformad i grå plast med blå detaljer. Både filter och dammbehållare sitter monterade utanpå dammsugaren och är lätta att komma åt. Dyson skryter för övrigt med att dammsugaren filtrerar bort allergener i luften och blåser ut luft som är renare än din utandningsluft.

Till skillnad från de flesta andra robotdammsugare så har 360 Eye larvfötter istället för hjul, vilket Dyson menar ger den bättre terrängegenskaper än konkurrenterna. Givetvis har den en trappsensor för att undvika att den rasar nerför trappor och andra avsatser. Ovanpå sitter en kamera som tar bilder i 360 grader för optimal kartläggning.

Tar sig inte in under soffan

Dyson menar att hemligheten bakom 360 Eyes prestanda är att deras så kallade V2-motor är lika kraftfull som motorn i en fullstor dammsugare, trots sitt kompakta format. I tester utförda av Dyson har 360 Eye visat på dubbelt så mycket sugkraft som konkurrenterna.

Trusted Reviews har recenserat 360 Eye och ger den mycket goda omdömen. De beskriver sugkraften som utomordentlig och vid en jämförelse med en konkurrerande modell så var städresultatet klart bättre. De tycker också att den är väldigt effektiv i hur den tar sig fram och att den får mycket gjort på sin relativt korta batteritid på 45 minuter.

Den är dock inte utan brister. Den är inte lika bred som flertalet robotdammsugare, men den är också märkbart högre och har svårt att ta sig in under soffor. Den tillhörande mobilappen var heller inte helt stabil under testet, och kameran har svårt att ta bra bilder när ljusförhållandena inte är optimala.

  • Tyst
  • Mobilapp
  • Larvband istället för hjul
  • Något hög
  • Kort batteritid
  • Liten dammbehållare
85

M3 - februari 2019
Experttest av elva robotdammsugare

Trusted Reviews - oktober 2017
Experttest av Dyson 360 Eye