0 100 81 1

Test: Ecovacs Deebot Slim 2 - Billig, men inte optimal för alla ytor

Produkt: Robotdammsugare Prisklass: Budget Filter: HEPA Ljudnivå: 60 dB Dammbehållare: 0,32 L Höjd: 5,6 cm Bredd: 31 cm Vikt: 2,2 kg Maxyta: 130 m2 Laddningstid: 240 min Batteritid: 110 min Mobilapp: Ja Trappsensor: Ja

Deebot Slim 2 är, precis som föregångaren, en liten och behändig robotdammsugare. Den är bara 5,6 centimeter hög, vilket gör att den kan ta sig in på de allra flesta ställen, och den väger endast 2,2 kg. Med den ringa storleken kommer dock att dammbehållaren är i minsta laget, blott 0,32 liter i volym.

Den har tre olika städlägen: ett automatiskt läge, ett läge kallat ”Edge” där den dammsuger runt kanterna på rummet och ”Spot” som är avsett för när ett specifikt ställe på golvet behöver lite extra bearbetning. Om batteriet börjar ta slut återvänder den automatiskt till laddstationen.

Vidare har den sensorer för att känna av trappor och andra höga fall, och dessutom en kollisionssensor för att undvika att den kör in i möbler och liknande. Insuget är ett direktinsug som Ecovacs påstår ska vara trasselfritt och extra väl lämpat för djurägare. Dock har den ingen rullborste. Det följer med ett tillbehör för att torrmoppa.

Styr med fjärr eller mobilen

Dammsugaren styrs antingen med en fjärrkontroll eller en mobilapp. På fjärrkontrollen kan du till exempel byta städläge eller styra dammsugaren manuellt. I mobilappen kan du bland annat se var dammsugaren är i städprogrammet, och även schemalägga städningarna, om det är så att du vill slippa tänka på när det är dags att dammsuga igen.

Deebot Slim 2 får blandade omdömen av Trusted Reviews. De tycker att dammbehållaren är enkel att tömma och bedömer dammsugaren som praktisk då den är tillräckligt låg för att komma in under de flesta möbler och element. Överlag tyckte de att resultatet blev bra på hårda golvytor, i synnerhet med mopptillbehöret monterat, och de gillade också den tillhörande mobilappen.

Tyvärr upplever de också en del problem med Deebot Slim 2. Deras erfarenhet är att dammsugaren inte alltid kommer åt längst in mot golvlisterna. De beskriver också dammsugarens förmåga att dammsuga mattor som högst undermålig, och under testerna visade dammsugaren på problem med att upptäcka låga avsatser och att klättra över låga hinder.

  • Billig
  • Kompakt storlek
  • Mobilstyrning
  • Liten dammbehållare
  • Har svårt med mattor
  • Kan inte klättra över hinder
81

Källor

Trusted Reviews - februari 2018
Experttest av Ecovacs Deebot Slim 2