Test: Electrolux Pure i9 PI91-5SSM - Bäst i test

Högljudd men effektiv

Produkt: Robotdammsugare Prisklass: Mellan Filter: Tvättbart Ljudnivå: 75 dB Dammbehållare: 0,7 L Höjd: 8,3 cm Bredd: 32,5 cm Vikt: 3,3 kg Maxyta: 60 m2 Laddningstid: 120 min Batteritid: 60 min Mobilapp: Ja Trappsensor: ja

Electrolux Pure i9 ser inte ut som de flesta robotdammsugarna idag. Medan runda dammsugare är det vanligaste är Pure i9 vagt triangelformad, och har dessutom bara en borste i ena ”hörnet”, istället för att ha borstar på båda sidor som de flesta konkurrenter. Den har dock en rullborste i framkant, och Electrolux menar att formen gör att den är väldigt effektiv på att dammsuga i hörn.

Hela dammsugaren är förhållandevis låg, 8,5 centimeter, och ska kunna ta sig in under de flesta möblerna i hemmet. Den kan klättra över trösklar som är upp till 2,2 centimeter höga och har ett så kallat 3D Vision-system som kartlägger rummet och eventuella hinder.

På ovansidan finns en display som visar tid och touchknappar som låter dig starta och pausa rengöringen, samt att välja olika städprogram. Detta går även att göra med den tillhörande mobilappen.

Något högljudd, men systematisk

Pure i9 får höga betyg av M3. De tycker att produkten är snygg och att den tillhörande appen är enkel och användarvänlig. Vidare menar de att den här versionen av Pure i9 är mycket mer systematisk än tidigare versioner och att resultatet blir bra. De tycker också att sensorsystemet är effektivt.

De påpekar däremot på att Pure i9 är högljudd, något som de har överseende med då resultatet blir så pass bra. Avsaknaden av HEPA-filter och att det inte går att sätta upp virtuella avspärrningar för dammsugaren är andra saker som de anmärker på.

  • Mobilapp
  • Bra storlek på dammbehållare
  • Städar bra
  • Inte lika tyst som konkurrerande modeller
  • Snål räckvidd
  • Inget HEPA-filter
90

Källor

M3 - februari 2019
Experttest av elva robotdammsugare