Test: Eufy RoboVac 11 - Tar sig inte fram överallt

Produkt: Robotdammsugare Prisklass: Budget Filter: HEPA Ljudnivå: 64 dB Dammbehållare: 0,6 L Höjd: 7,8 cm Bredd: 33 cm Vikt: 3 kg Maxyta: 120 m2 Laddningstid: 300 min Batteritid: 100 min Mobilapp: Nej Trappsensor: Ja

Eufy RoboVac 11 är en instegsmodell som har ett attraktivt pris, dock erbjuder den dig inga extravaganser. Den har till exempel inte möjlighet till styrning via mobilapp, utan allt sköts med en fjärrkontroll. Den har sex olika rengöringslägen: Auto, Edge, Spot, Max, Single Room och manuellt.

Batteriet tar ungefär fem timmar att ladda och räcker sedan i ungefär 100 minuter, vilket är fullt godkänt. Ovansidan på dammsugaren är gjord av härdat glas och dammbehållaren rymmer 0,6 liter, vilket är en normal men bra storlek. Hela dammsugaren är 7,8 cm hög, en inte helt pjåkig siffra.

Liksom de flesta robotdammsugarna på marknaden idag har den här modellen en trappsensor, som gör att den ska kunna känna av och undvika avsatser och andra höga fall. Den kan dock ha problem med sladdar, så till den grad att Eufy rekommenderar att man inte har några sladdar liggandes på golvet när dammsugaren körs, med risk för att den trasslar in sig.

Blandade omdömen i test

Tom’s Guide beskriver RoboVac 11 som en bra budgetmodell, vars pris dock medför att man får göra avkall på några saker. De är nöjda med livslängden på batteriet och storleken på dammbehållaren, och de tycker att fjärrkontrollen är enkel att använda. De menar att prestandan överlag är bra.

Dock har den vissa problem med tjockare mattor, och rent allmänt upplevde testaren att den fastnade lite väl ofta, ibland utan någon synbar orsak. Testaren menar att det är synd att det inte går att övervaka den med en mobilapp, vilket hade gjort det lättare att ha koll på dammsugarens framsteg och var i städprogrammet den befinner sig.

  • Förhållandevis låg
  • Bra storlek på dammbehållare
  • Ingen mobilstyrning
  • Fastnar för lätt
  • Har svårt med tjockare mattor
83

Källor

Tom's Guide - oktober 2017
Experttest av Eufy RoboVac 11