Test: iRobot Roomba 680 - Prisvärt alternativ

Produkt: Robotdammsugare Prisklass: Mellan Filter: AeroVac Ljudnivå: 61 dB Dammbehållare: 0,3 L Höjd: 9,3 cm Bredd: 40 cm Vikt: 3,5 kg Maxyta: 150 m2 Laddningstid: 120 min Batteritid: 90 min Mobilapp: Nej Trappsensor: Ja

iRobots Roomba-dammsugare är rimligen ett av de mest kända fabrikaten på robotdammsugare av de som finns på marknaden idag. Roomba 680 är en modell som ligger i mellanskiktet, sett till pris och funktioner. Därmed inte sagt att den är funktionsfattig.

Den har givetvis en trappsensor, och den har även sensorer som känner av hur smutsigt golvet är. Dammsugaren kan därefter själv justera sig efter behov. Den kan också känna av vilket underlag den åker på, till exempel trägolv eller matta, och justera höjden på borstarna för att ligga så tätt inpå som möjligt. Tyvärr har den inget stöd för mobilapp.

Bra dammsugare för pengarna

Best Reviews har gjort en sammanställning av vilka de anser är de fem bästa Roomba-modellerna och de menar att Roomba 680 ger mest värde för pengarna av dessa fem. De tillstår dock att den saknar en del av de funktioner som man hittar hos de dyrare modellerna. De gillar funktionen att kunna schemalägga och menar att den enkelt tar sig fram över olika typer av underlag.

På den negativa sidan tycker Best Reviews att den inte är lika bra på att navigera som andra modeller och att den tenderar att fastna. De uppger också att den missar en del smuts, i synnerhet större partiklar, och ger minus i kanten för att den inte har stöd för mobilapp.

  • Bra räckvidd
  • Bra batteritid
  • Smarta sensorer
  • Liten dammbehållare
  • Ingen mobilapp
84

Källor

Best Reviews - mars 2019
Experttest av fem robotdammsugare