0 100 97 1

Test: Honda UMK 425 UE - Bästa röjsåg

Ergonomisk och kraftfull

Produkt: Röjsågar Kategori: Röjsåg Effekt: 810 W Inkluderade huvuden: Klinga och tråd Arbetsbredd: 45 cm Vikt: 6.28 kg Ljudnivå: 109 dB

Du behöver inte mata ur mer tråd för hand med den här trimmern, utan du kan knacka huvudet i marken så matar det ur mer tråd automatiskt, ett så kallat “Tap & Go”-system. Utöver trimmerhuvudet får du också en tretandad klinga och en sele med dubbla axelremmar.

Vikten med tom bränsletank ligger på 6.28 kg, vilket inte direkt är fjäderlätt, men det finns röjsågar som är tyngre än så. Ljudnivån på 109 decibel är inget anmärkningsvärt och arbetsbredden är goda 45 cm.

Imponerar i test

Honda UMK 425 UE får högsta möjliga betyg i ett test på Trusted Reviews. Testaren ger den plus i kanten för den ergonomiska designen, som gör röjsågen bekväm att använda, och för att motorn är kraftfull och lättstartad. Testarens upplevelse är sågen gör processen kort även vid grövre sly.

Han är däremot inte lika förtjust i handtaget på sågen, vilket inte går att justera utan att lossa på skruvarna. Han anser vidare att just den här sågen inte är det bästa valet om man till exempel vill kunna fintrimma gräskanter och annat.

  • Bra effekt
  • Bra arbetsbredd
  • Bekväm att använda
  • Inte helt lätt att justera handtaget
  • Något tung
97

Källor

Trusted Reviews - oktober 2018
Experttest av Honda UMK 425 UE