0 100 84 1

Test: Husqvarna R 112C - Överskådlig i underhållet

Produkt: Åkgräsklippare Kategori: Mellanklassåkgräsklippare Kraftkälla: Bensin Bränsletank: 4 liter Bioklippning: Ja Motoreffekt: 6.4 kW Klippbredd: 85 cm Max/min klipphöjd: 7 cm/2.5 cm Växellåda: Hydrostatisk Ljudnivå: 100 dB

Husqvarna har tänkt till lite när det gäller att den här åkgräsklipparen ska vara lätt att utföra underhåll och kontroller på den. Den har bland annat en fällbar kåpa för att göra oljetanken lättare att komma åt, och bränsletanken är genomskinlig för att det ska vara mer överskådligt hur mycket bränsle du har kvar.

Gräsklipparen har en så kallad hydrostatisk växellåda, vilket innebär att den har en steglös hastighetsjustering och att du inte behöver stanna klipparen för att växla. När du fäller ner klippaggregatet så startar knivarna automatiskt och om du så önskar så kan klipparen bioklippa gräset.

Kunderna allt annat än nöjda

Överlag upplever inte köparna att det här är en särskilt bra maskin. De flesta klagomålen rör byggkvaliteten på klipparen, då flera kunder har upplevt att maskinen har gått sönder kort efter leverans och att den i många fall går sönder igen efter att ha kommit tillbaka från verkstaden.

Pluspunkterna är inte särskilt många, men det är ändå vissa som menar att den ändå är smidig och lätt att köra.

  • Hydrostatisk växellåda
  • Overskådlig bränsletank
  • Bioklippning
  • Upplevs som undermålig i byggkvalitet
84