0 100 91 1

Test: Husqvarna R213C - Sprid gödsel eller ploga garageinfarten

Produkt: Åkgräsklippare Kategori: Premiumåkgräsklippare Kraftkälla: Bensin Bränsletank: 12 liter Bioklippning: Ja Motoreffekt: 6.7 kW Klippbredd: 94 cm Max/min klipphöjd: 7 cm/2.5 cm Växellåda: Hydrostatisk Ljudnivå: 100 dB

R213C är, liksom många andra åkgräsklippare från Husqvarna, bakvagnsstyrd för bästa möjliga manövrerbarhet. Reglagen sitter bredvid förarplatsen för att vara enkla att nå och bakaxeln är en så kallad pendlande bakaxel, vilket innebär att hjulen kan röra sig i höjdled på båda sidor för att kompensera för ojämnheter i marken.

I likhet med många andra gräsklippare av den här typen så kan du antingen välja mellan bioklippning eller att bara spotta ut gräset genom bakutkastet. En annan fördel är att det finns en rad tillbehör till den här gräsklipparen. Du kan bland annat köpa ett snöblad, en släpvagn eller en spridare för till exempel tösalt, grus och gödsel.

Håll koll på bakänden!

De som har köpt den här gräsklipparen tycker att den är smidig att köra och lätt att rengöra. Den får också plus för att den orkar uppför backar på ett bra sätt, har liten svängradie och är lätt att tanka.

Däremot så menar vissa att plasten på kåporna blir repig väldigt lätt, och det anmärks också på att bakänden på gräsklipparen inte riktigt hänger med i de snävaste svängarna. Detta har för vissa inneburit att gräsklipparen har tagit i husväggar och annat vid för skarpa svängar.

  • Lätt att köra
  • Många användbara tillbehör att köpa till
  • Bioklippning
  • Lättrepad
  • Kan upplevas som klumpig vid för snäva svängar
91

Bra pris hos: