Test: Husqvarna R214TC - Enkelt att fylla på bränsle

Produkt: Åkgräsklippare Kategori: Premiumåkgräsklippare Kraftkälla: Bensin Bränsletank: 12 liter Bioklippning: Ja Motoreffekt: 9.9 kW Klippbredd: 94 cm Max/min klipphöjd: 7 cm/2.5 cm Växellåda: Hydrostatisk Ljudnivå: 98 dB

Den här gräsklipparen ger dig en klippbredd på 94 cm och kan antingen köra bioklippning eller skicka ut gräset genom bakutkastet. Klipparen är bakvagnsstyrd och du växlar med hjälp av en pedal snarare än en spak. Växellådan är för övrigt av typen hydrostatisk och du kan om du vill köpa till en rad olika tillbehör, till exempel uppsamlare eller släpvagn.

Du har ett externt tanklock på den här klipparen, så du behöver inte lyfta på någon motorhuv för att fylla på bränsle. Tanken rymmer för övrigt 12 liter bensin och har en genomskinlig panel för att göra de enklare för dig att se hur mycket bränsle som är kvar.

Upplevs som lättkörd och smidig

De som har köpt den här gräsklipparen är överlag väldigt nöjda med den. Den får beröm för att den är enkel att köra och lätt tar sig fram bland diverse buskar och träd. Reglaget för att höja och sänka klippaggregatet går att hantera från förarplats, vilket också får plus i kanten.

Minuspunkterna är väldigt få, det är vissa som anmärker på att det skramlar lite om reglaget för klippaggregatet, och en kund saknade vissa skruvar som krävs för monteringen, men annars är det idel positiva omdömen.

  • Lätthanterat klippaggregat
  • Genomskinlig bränsletank
  • Bioklippning
  • Vissa upplever att vissa reglage skramlar
92