0 100 91 1

Test: Husqvarna TS 138 - Gott om tillbehör

Produkt: Åkgräsklippare Kategori: Trädgårdstraktor Kraftkälla: Bensin Bränsletank: 6 liter Bioklippning: Nej Motoreffekt: 8.6 kW Klippbredd: 97 cm Max/min klipphöjd: 10.2 cm/3.8 cm Växellåda: Hydrostatisk Ljudnivå: 100 dB

För att vara så säker som möjligt har Husqvarna TS 138 en funktion som förhindrar att knivarna går medan man backar klipparen. Klippaggregatet har ett så kallat “Air Induction”-system, som suger in luft i aggregatet för att lyfta gräset och få bästa möjliga resultat.

När det är dags att göra rent aggregatet behöver du bara koppla på vattenslangen på den förinstallerade anslutningen och låta vattnet skölja rent. Inbyggda strålkastare gör att du kan klippa även när det är mörkt och Husqvarna säljer också en lång rad användbara tillbehör, till exempel snöblad och släpvagnar.

Inte helt nöjda kunder

TS 138 får blandade omdömen av köparna. Den får beröm för att den klipper väldigt bra, även vid högsta hastighet, och för de användbara tillbehören. Plus i kanten även för att den är lätt att köra och har bra komfort.

De som är mindre nöjda anmärker på kvalitén på växellådan, vilken i vissa fall har behövt bytas ut mer än en gång. Placeringen att utkastet passar heller inte alla, då vissa menar att det ibland är i vägen när man försöker klippa nära träd eller buskar.

  • Anslutning för vattenslang
  • Gott om tillgängliga tillbehör
  • Frågetecken för kvalitén på växellådan
  • Placeringen av utkastet passar inte alla
91